Adnan Oktar operasyonunda flaş gelişme: İki polis gözaltında

İstanbul Polisi'nin operasyon düzenlediği Adnan Oktar yapılanmasına bilgi sızdıran şüpheliler arasında Üsküdar'da çalışan polis memurları Ö.U. ve O.Ö.'nun da olduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 14.07.2018 - 22:24
Abone Ol google-news
<video:1026257>

İstanbul Polisi'nin operasyon düzenlediği Adnan Oktar yapılanmasına bilgi sızdıran şüpheliler arasında Üsküdar'da çalışan polis memurları Ö.U. ve O.Ö.'nun da olduğu öğrenildi. Şüpheli polislerin örgüte bilgi sızdırdığı iddia ediliyor. Örgütün merkezi olan Kandilli'daki villanın da kaçak eklerinin yıkılacağı iddia ediliyor.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzun süredir Türkiye kamuoyunun konuştuğu Adnan Oktar Yapılanması’na 11 Temmuz’da operasyon düzenledi. Bir anda Türkiye kamuoyuna oturan operasyonda yakalanması hedeflenen 235 şüpheliden 190’ı yakalandı. Haklarında yakalama kararı olan yapının önemli isimlerinden Tarkan Yavaş ve Aylin Atmaca'nın da aralarında bulunduğu firari şüphelilerin gözaltına alınması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin 2’sinin polis olması dikkat çekti. Üsküdar’da görevli polisler Ö.U. ve O.Ö.’nün örgüt üyelerine bilgi aktardığı iddia ediliyor. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli polislerin sorgusuna başlanmadığı belirtildi.

VİLLADAKİ KAÇAK YAPILAR

Adnan Oktar’ın Kandilli’deki villasına mühür vurulurken, bazı yapıların kaçak olduğu da iddia edildi. Arazi üzerinde 200 metrekare yapı ruhsatı olan alana yaklaşık 800 metrekare ek yapıldığı belirtildi. Kaçak olarak eklendiği ve imara aykırı olarak yapıldığı öne sürülen ek yapılar için emniyet birimleri Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne bilgi verildi.

KİRALAYAN DA GÖZALTINDA

Villayı örgüt adına kiralayan Semih M.nin de gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Semih M.'nin evrak üzerinde evi kiralayan kişi olduğu belirtilirken 200 bin Dolar'a kiralandığı iddia edilen lüks yapının kirasının yıllık peşin ödendiği öne sürüldü.

31 SUÇTAN SORGULANACAK

İstanbul Emniyeti’nin ilk olarak 1986 yılında operasyon düzenlediği ve Bulvar Gazetesi’nde yapılan bir röportajla ilgili Nazlı Ilıcak’ın da aynı davada yargılandığı Adnan Oktar 1999 yılında da gözaltına alınmıştı. Son operasyonla bir kez daha İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Adnan Oktar’ın dosyada örgüt lideri olarak görüldüğü için 31 ayrı suç türünden de sorgulanacağı ifade edildi.


<haber-dikey:1026660,1026528>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler