Ankara’ya Adalet Yürüyüş başlatan Somalı anneler İzmit’e ulaştı

Soma Katliamı davasında çıkan karara tepki göstererek Adalet için Ankara’ya yürüyüş başlatan Somalı aileler İzmit’e ulaştı.

Yayınlanma: 15.07.2018 - 08:06
Abone Ol google-news

Soma’da yaşanılan maden faciasının davası geçtiğimiz Çarşamba günü görüldü. Davadan çıkan karar, madenci ailelerini bir kez daha üzdü. Somalı anneler, adalet için yollara düştü. Adalet isteyen Somalı anneler dün (14 Temmuz) İzmit Sabri Yalım Parkı’ndaydı.

 Soma Katliamı’nda hayatını kaybeden madencilerin anneleri geçtiğimiz günlerde adalet için Soma’dan yola çıktı. Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak’ta adalet buluşmaları yapacak olan anneler 16 Temmuz Pazartesi günü HSK önüne giderek davada verilen kararları protesto edecek.

<haber-dikey:1026128>

 Anneler başladıkları yürüyüşte dün İzmit Sabri Yalım Parkı’ndaydı. Evrensel’in haberine göre, annelerin yaptıkları yürüyüşün İzmit kısmına, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, grevde olan Flormar işçileri, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar da destek verdi.

 Somalı ailelerin basın açıklamasından sonra Eğitim Sen Kocaeli şubesinde forum gerçekleştirdi.

Forumda ilk sözü alan Gülsüm Koçak, ‘Oğlumu kaybetmiş bir anneyim. Eşim de aynı ocaktan emekli oldu. Çocuklarımızın kaderi 15 yıl değil. Bir üst tabakaya kesinlikle ceza verilmedi, koca patron beraat etti. Adalet para ve sermayesi olana işliyor. Ben çocuğumun adaletini arıyorum. Adalet bir gün onlara da lazım olur. Adalet ezilenlerin yanında olsun, biz böyle bir adalet istiyoruz. Adaletin gözlerini bağladılar yere düşürdüler, ensesinden bağladılar. Adaleti tabutun içine koydular, gömdüler. Çocuklarımızın adaleti için birlik olmalıyız” dedi.

<haber-dikey:1023090>

Forum katılımcıların soruları ve yanıtların ardından 16 Temmuzda Ankara’da yapılacak eyleme çağrı ile sonlandırıldı. Somalı anneler yarın Zonguldak’ta maden işçileri, maden işçilerinin aileleri ile bir araya gelecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler