Küçükler için mutlu dünya

Halkevleri’nin 12 yıldır yazları yaptığı çocuk etkinlikleri tüm çocuklara açık. İstanbul Halkevleri Başkanı Cihan Uyanık, etkinlikleri “çocuklar için özgür, eğlenceli, yaratıcı, mutlu bir dünya özleminin harekete geçmiş hali” diye tanımlıyor.

Yayınlanma: 15.07.2018 - 22:05
Abone Ol google-news

Halkevleri 12 yıldır yaz aylarında çocuklarla buluşuyor. Gerçekleştirilen etkinlikler, katılmak isteyen her çocuğa açık. İstanbul Halkevleri Başkanı Cihan Uyanık, bu yıl 20 ilde 40’ın üzerinde mahallede, Trabzon ve Artvin’in köylerinde çocuklarla buluşacaklarını belirterek “İstanbul’da 16 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde Ataşehir, Maltepe, Sarıgazi, Okmeydanı, Sarıyer Dağevleri, Sarıyer Tarabyaüstü, Beşiktaş, İkitelli, Bahçelievler ve Esenyurt’ta çalışmalarımız sürecek” dedi. Uyanık, Yaz Çocuk Buluşmaları’nda binlerce çocuğun gerçekleşen etkinliklerde bilimsel bilgiye, sanata eriştiğini, doğa sevgisinin, paylaşmanın, birlikte üretmenin keyfine vardıklarını vurguladı.

Tarikatlara karşı

Yaz etkinliklerini, “çocuklar için özgür, eğlenceli, yaratıcı, oyunlarla dolu, mutlu bir dünya özleminin harekete geçmiş hali” şeklinde tanımlayan Uyanık, şunları anlattı: “Öğrenciler önüne konulan bilim dışı müfredatla, cemaat-tarikatlar eliyle yapılan faaliyetlerle iktidarın belirlediği bir kalıba sokulmak istenirken, eğitim hakkı yok sayılırken, bizim etkinliklerimiz çocuklar için, bu ülke için hayalleri olan herkesin gönüllü olarak bugünden elini taşın altına koyması çabasıdır.” Bugüne dek birçok mahalle halkı ve gönüllülerle birlikte çocuk parkları kurduklarını, müzik ve ritm çalışmaları yaptıklarını, kurdukları çocuk korusu ve ‘Şubadap Çocuk’ ile birlikte “Bilmiş Çocuğun Şarkıları” adlı bir çocuk şarkıları albümü çıkardıklarını anlatan Uyanık “Çalışmalarımızın bir başka ürünü ise Uçurtma Çocuk Dergisi. Gönüllülerin ortak çabasıyla çıkardığımız dergi, ikinci yılını doldurdu” diye konuştu. Etkinliklerin tüm çocuklara açık olduğunu kaydeden Uyanık, başvuruların etkinliğin yapıldığı bölgelerdeki Halkevleri şubeleri ve sosyal medya kanallarında paylaşılan katılım formları aracılığıyla yapıldığını söyledi. Uyanık, etkinlikler ile ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Çalışmalarımız gönüllü emek üzerine kurulu olduğu için önceden belirlenmiş bir program yerine, gönüllülerin yeteneklerine ve deneyimlerine göre çeşitleniyor. Bilim, uzay, fotoğraf, oyuncak yapımı, ekoloji, pandomim, tiyatro, arkeoloji, felsefe, kukla, dans, heykel, ritm, resim, origami, drama, karikatür gibi etkinliklerin yanı sıra arkeoloji, bilim, oyuncak müzelerine geziler düzenliyoruz. Yaz buluşmalarında çocukları eğlenerek vakit geçirirken aileler, çocuk- kadın sağlığı seminerlerine, çocuk istismarına karşı bilgilendirmeden, eğitim hakkı toplantıları başta olmak üzere birçok etkinliğe katılırlar"

Çocuk Festivali için tatlı bekleyiş

Çocuk buluşmalarını her yıl şenliklerle sonlandırdıklarını söyleyen Uyanık, “Bu yıl da İstanbul için Beşiktaş Abbasağa’da tüm İstanbul’daki çocukları davet edeceğimiz bir çocuk festivalinin hazırlıklarını yapıyoruz” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler