Feyzioğlu'na '20 dakika' sınırı

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı adli yıl açılış töreninde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na "20 dakika"lık konuşma sınırı getirdi.

Yayınlanma: 07.08.2014 - 12:17
Abone Ol google-news

Yargıtay, Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde karşı karşıya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na adli yıl açılış töreni için davetiye gönderdi. Yargıtay, 20 Temmuz'da başlayan adli tatili sona erdirecek törende uzun konuşma polemiği yaşanmaması için Feyzioğlu'na "20 dakika" sınırı getirdi.

DAVETİYELER GİTTİ

Habertürk'ün haberine göre, Başbakan Erdoğan, 10 Mayıs'ta yapılan Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde Feyzioğlu'nun uzun konuşmasına tepki göstererek salonu terk etmiş, "Feyzioğlu konuşursa bir daha bu törene katılmam" demişti. Yargıtay Başkanlığı 1 Eylül'de yapılacak törenler öncesi hem Başbakan Erdoğan'a hem TBB Başkanı Feyzioğlu'na davetiye gönderdi. Başbakan Erdoğan'a davetiye "Başbakan" sıfatıyla gönderildi. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde davetiyenin güncelleneceği belirtildi.

20 DAKİKA SINIRI

Adli yol açılış törenlerine cumhurbaşkanları sürekli olarak katıldığı için Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmemesi halinde törenlere katılması ve Feyzioğlu'nun konuşmasını dinlemesi bekleniyor. Törende Yargıtay Başkanı Alkan da 20-30 dakikalık bir konuşma yapacak. Konuşmalarında sert mesajlar vermekten kaçınan Başkan Alkan'ın bu yılki konuşmasında Yargıtay'a yönelik hükümet kanadından gelen eleştirilere yanıt verebileceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler