AKP'li vekil maaşları ödemedi, işçi vince çıktı

AKP'li Vahit Kiler'in sahibi olduğu Kiler GYO şirketinin "Referans Bahçeşehir" şantiyesinde çalışan işçiler, haftalardır maaşlarını alamadığı gerekçesiyle eylem yapmıştı. İşçiler bugün de eyleme geçti. Kiler GYO ise yaptığı açıklamada alt yüklenici firmaya hakediş ödemelerinin tamamını yaptığını ileri sürüp, "Çalışan işçilerin mağdur olmaması için firmamız, herhangi bir borcu olmamasına rağmen işçi ödemelerini tek tek şahıslara yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 16.07.2018 - 20:20
Abone Ol google-news

Odatv'de yer alan habere göre, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in sahibi olduğu Kiler GYO şirketinin "Referans Bahçeşehir" şantiyesinde çalışan işçiler, haftalardır maaşlarını alamadığı gerekçesiyle eylem yapmıştı.

İŞÇİLER EYLEMDE

Şirket tarafından ödemelerin, "16 Temmuz"da yapılacağı bildirilmesine rağmen "teknik ekip"teki işçiler paralarını hala alamadı, bu sebeple şantiye alanında eyleme başladı.

Haftalarca parasını alamadıkları için başka bir işte de çalışamayan işçiler, "Referans Bahçeşehir" şantiyesinde eyleme başladı ve işçilerden biri onlarca metrelik vincin üzerine çıktı. Görüntülerde, şantiye alanında, itfaiye ve polis ekiplerinin bulunduğu görüldü.

KİLER GYO'DAN AÇIKLAMA

Kiler GYO ise yaptığı yazılı açıklama ile iddiaları yalanladı. Kiler GYO'dan yapılan açıklama şöyle:

"Kiler GYO, Hanyurt A.Ş.’ye olan hakediş ödemelerinin tamamını yapmış olup cari olarak herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Ancak Hanyurt İnşaat A.Ş. alacaklarını almış olmasına rağmen kendi maddi sıkıntıları yüzünden işçilerinin ödemelerini yapamamıştır. Çalışan işçilerin mağdur olmaması için firmamız, herhangi bir borcu olmamasına rağmen işçi ödemelerini tek tek şahıslara yapmıştır. Uzun süredir birlikte çalıştıkları teknik personelleri de bu durumdan etkilenerek alacaklarını alamama korkusu ile yine şantiye sahasında olay çıkararak alacaklarını firmamızdan talep etmektedirler.  Ancak bu olaylar ile ilgili Kiler GYO’nun herhangi bir kusuru ve ihmali söz konusu bulunmamaktadır"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler