"Cumhuriyet'e dokunan kazanır"

Cumhuriyet davasında 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay, atamaları “Ahmet Şık’a cezaevinde nazire yapmak için söylediğim slogan doğrulanıyor: (Cumhuriyet’e) Dokunan Kazanır!” diye yorumladı. Mehmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu ise “Biz bu hâkimi HSK’ye şikâyet etmiştik. Böylesine bir terfi düşündürücü” dedi.

Yayınlanma: 16.07.2018 - 22:13
Abone Ol google-news

Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay

Cumhuriyet davasında 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay: “Ahmet’e (Şık) cezaevinde nazire yapmak için söylediğim slogan doğrulanıyor: (Cumhuriyet Gazetesi’ne) Dokunan Kazanır! İki yıl önce iddianameyi imzalayan Başsavcı vekili (Mehmet Akif Ekinci) HSK üyesi seçilmişti. Tutuklama kararını veren ve itirazen inceleyen dönemin sulh ceza hâkimleri (İst. 9 ve 10) Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yapılmıştı. Şimdi de fantastik bir kararla ağır cezalar veren mahkemenin (İst. 27. ACM) başkanı Yargıtay üyesi olarak seçildi. Yargıçlara ve savcılara subliminal filan değil, apaçık mesaj veriliyor: Cumhuriyet’e dokunan kazanır!”

"Düşündürücü atama"

Mehmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu: “İstinaf ikinci dairesi, Mehmet Altan’ı tahliye ederken çok önemli bir karar vermiş, AYM kararları herkesi bağlar demişti. Buna uymak zorundadır her kurum. 26. ve 27. Ağır Ceza’nın kararları uygun değildir dedi. Bu durumda anayasa hükmünü ısrarla 4 kez uygulamadılar. Yargıtay üyeliğine atanan Dağ da bu karara imza atanlardan birisi. Böylesine bir süreçte bunun gözardı edilmiş olması, anayasa hükmüne rağmen bunu uygulamayan bir yargıcın atanması hukuk güvenliğinin halen oturmadığını gösteriyor. Biz bu hâkimi de HSK’ye şikayet etmiştik. Böylesine bir terfi düşündürücü. Anayasayı yok sayan bir yargıçsanız, bu soruşturma konususuysa önce bunun üzerinde durulması gerekirdi.”

<haber-yatay:1028834>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler