Trump: NATO 'sırf benim sayemde' daha iyi

Avrupa turu dönüşü Twitter'dan paylaşımlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, artık NATO'nun daha iyi finanse edildiğini ve daha güçlü hale geldiğini söyleyerek ''Sırf benim sayemde'' dedi.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 17:35
Trump: NATO 'sırf benim sayemde' daha iyi
Abone Ol google-news

NATO'nun 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenen liderler zirvesini birbirine katmasını takiben İngiltere ziyaretinde de kriz çıkaran Trump, Helsinki zirvesinde ABD-Rusya ilişkilerinde yeni bir başlangıç umudu yaratmasının ardından ABD'ye döndü.

Güne Twitter paylaşımıyla başlayan Trump, ''NATO ile harika bir toplantı yaptık'' iddiasında bulunarak diğer müttefiklerin NATO'ya artık 33 milyar dolar daha fazla ödeme yaptıklarını ve gelecekte ilaveten yüz milyarlarca dolar daha ödeyeceklerini ileri sürdü. ''Bunun tek sebebi benim'' vurgusu yapan Trump paylaşımını bir medya eleştirisiyle sonlandırdı ve: ''NATO zayıftı, ama artık yeniden güçlü (bu da Rusya için kötü bir şey). Medya sadece liderlere kaba davrandığımdan söz ediyor, paradan hiç söz etmiyor!'' yazdı. 

 Ardından ikinci bir tweet atan Donald Trump, "''Ben NATO ile harika bir toplantı yapıp devasa miktarda para toplarken Rusya lideri Vladimir Putin'le daha da iyi bir toplantı gerçekleştirdik. Ne yazık ki, haberlere bu yönde yansımadı - Yalan haber çok hızlı yayılıyor!"

While I had a great meeting with NATO, raising vast amounts of money, I had an even better meeting with Vladimir Putin of Russia. Sadly, it is not being reported that way - the Fake News is going Crazy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17 Temmuz 2018

Paylaşımların üçüncü bölümünde ise ABD başkanı, ülke ekonomisinin her zamankinden güçlü olduğunu söyledi.


 

 

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler