Hapishanede habere devam

İdil Kültür Merkezi ve yurtdışı merkezli GNS Pres ajansının muhabiri İsmail Cengiz Mumcu, 384 gündür tutuklu. Mumcu, 28 Ekim’de hâkim karşısına çıkmayı bekliyor. Mumcu, içeride de gazeteciliğe devam ediyor. Tutuklu avukatlar Behiç Aşçı, Aytaç Ünsal ve Naim Eminoğlu ile röportajlar yapan Mumcu, sinema yazıları da yazıyor.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 21:55
Abone Ol google-news

İdil Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Fotoğraf ve Sinema Emekçileri (FOSEM) ve yurtdışı merkezli GNS Pres ajansında çalışan tutuklu İsmail Cengiz Mumcu hakkındaki iddianame tamamlandı. İlk duruşma 28 Ekim’d görülecek. Mumcu, tutukluluğunun 384. gününde ilk kez hakim karşısına çıkacak. Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’nden gazetemize mektup gönderen Mumcu, “Mesleğimi yapmama engel olma çabalarına cevabım tutksaklık koşullarında yaptığım çalışmalarla verdim. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Behiç Aşçı, Aytaç Ünsal ve Naim Feyzullah Eminoğlu ile röportaj yaptım. Fotoğraf ve sinema ile ilgili yazılar yazdım” dedi. 4 Ekim 2017’de gözaltına alınan Mumcu, 23 Ekim’de tutuklandı. Gazetemize mektup gönderen Mumcu, Berk Ercan isimli gizli tanık yüzünden ifadeleri alınmadan nöbetçi hakimliğe sevk edildiklerini belirterek bir çok hak gaspı yaşadıklarını dile getirdi. Mumcu, “Sohbet hakkımızı kullanmamız engellendi ve bunun için yaptığımız, protesto amaçlı üst katta sayım verme eyleminden dolayı şu ana kadar yaklaşık 100 ay görüş ve 2 aya yakın hücre cezası aldık. Cezalar halen gelmeye devam ediyor. Gözaltına alıp tutuklayarak, gazetecilik mesleğimi yapmama engel olma çabalarına cevabımı, tutsaklık koşullarında yaptığım çalışmalarla verdim. Bu hapishanede benim gibi tutuklu bulunan avukatlarla röportajlar yaptım. Fotoğraf ve sinema ile ilgili yazılar yazdım. Şu anda da ‘Devrimci Basın’ konulu bir kitap taslağı üzerinde çalışıyorum”dedi.

‘Gazetecilik yargılanacak’

Tutuklanmalarının üzerinden yaklaşık 10 ay geçtiğine değinen Mumcu, “Hakkımızdaki iddianame daha yeni hazırlandı. Benimle birlikte toplam 20 kişinin ‘yargılanacağı’ dava İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek ve ilk duruşma tarihimiz de 23 Ekim 2018. Gözaltına alınmamızın üzerinhden 384 gün sonra ilk kez hakim karşısına çıkacağız. Hakkımdaki tek suçlamada FOSEM çalışanı olmak ve fotoğraf çekmek. Gazetecilik mesleği yargılanmaya çalışılacak o gün bir kez daha” dedi. Mektubunu Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Behiç Aşçı ile yaptığı röportajdan bir bölüm ile bitiren Mumcu, Aşçı’nın şu ifadelerine yer verdi: “Bizi sömüren, bizi ezenleri tarihin çöp sepetine atmak ellerimizdedir. Yeter ki Alevi- Sünni her inançtan, Türk-Kürt her milliyetten halklar bir araya gelelim. O zaman kazanırız. Unutmayalım ki, bugünümüz ve yarınımız için mücadele ediyoruz. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok, kazanacağımızsa çok...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler