2018 Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün olacak?

Temmuz ayının üçüncü haftasına girilmesiyle birlikte Kurban Bayramı ve bayram ikramiyesine yönelik araştırmalar hız kazandı. Uzun bir tatil için Kurban Bayramı’nı bekleyen vatandaşlar, tatil takvimini; emekliler ise bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihi sorguluyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Yayınlanma: 18.07.2018 - 10:52
Abone Ol google-news

Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün olacak?” soruları Ramazan Bayramı’nın hemen ardından gündeme geldi. Geçen yıl 30 Ağustos’un bayramla birleşmesi nedeniyle 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışanlar, 2018’de de uzun bir Kurban Bayramı tatili beklentisi içerisinde. Kurban Bayramı tatili için henüz resmi bir bilgilendirilmedi ancak 9 gün tatil yapılacağı öngörülüyor. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma ise resmi tatil.

Diyanet İşleri Başkanlığının resmi takvimine göre gün gün Kurban Bayramı günleri şu şekilde:

Kurban Bayramı arifesi - 20 Ağustos Pazartesi
Kurban Bayramı 1. gün - 21 Ağustos Salı
Kurban Bayramı 2. gün - 22 Ağustos Çarşamba
Kurban Bayramı 3. gün - 23 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramı 4. gün - 24 Ağustos Cuma

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

2018 yılı itibariyle emekli vatandaşlara ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi yılda iki kez biner lira ödeme olarak kararlaştırılmıştı. Yasa kapsamına ilk bin lirayı Ramazan Bayramı’nda alan emekliler, şimdi Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi merak ediyor. Ağustos ayında emeklilere yine bayram ikramiyesi var. Tüm emeklilere, 21-24 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde biner lira ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye, Ağustos'un 17'sine kadar hesaplara yatırılacak. Tam ödeme tarihi önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanlığı tarafından duyurulacak. Ayrıca SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ağustos'ta bayram nedeniyle maaşlarının erken ödenmesi söz konusu olabilecek.

KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

Kurban bayramı yaklaşırken fiyatlarda belli olmaya başladı. İki büyük market ve Diyanet İşleri Başkanlığı kurban fiyatlarını açıkladı.

Kurban Bayramı yaklaştı. Vatandaşların kurban arayışı da hızlandı. İki büyük markette kurban fiyatları belli oldu. Daha önce Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yurt içi ve yurt dışı vekalet yoluyla kesim bedellerini açıklamıştı.

CARREFOUR’DA 16 KG’LIK KIVIRCIK KOÇ 1190 TL

CarrefourSA, “Kurbanını Erken Al, Az Öde” kampanyasını başlattı. 15 Temmuz’a kadar 16 kilogramlık kıvırcık koç kolisini 1.190 TL’den satın alacak. Geçen sene aynı kolinin fiyatı 1.090 TL idi. Kampanya kapsamında ödemelerini Axess Kart ile yapanlar, aynı koliyi 1.140 TL’ye satın alabilecek ve 9 taksit imkânından faydalanabilecek.

MİGROS DA AÇIKLADI

Migros da kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Buna göre 12 kilogramlık koç 1.155 TL’den satışa çıktı. 16 kilogramlık koçun fiyatı ise 1.295 TL. 21 kilogramlık (kişi başı et miktarı) büyükbaş da ise fiyatlar (7 kişi üzerinden) kişi başı 1.245 TL olarak belirlendi.

DİYANET DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş daha önce yaptığı açıklamada, 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini açıklamıştı. Yurt içi kesim bedeli bu yıl değişmezken yurt dışı kesim bedeli 25 TL zamlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon