Kurultay yarışında son durum: Bir imza da cezaevinden

Muharrem İnce'nin sağ kolu CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP'lilerin sayısını açıkladı. Tüzün, kurultay için 3 günde toplanan imza sayısının 526’ya ulaştığını söyledi. Toplam delege sayısının 1245 olduğu CHP'de, 97 imzanın daha verilmesi durumunda olağanüstü kurultay toplanacak.

Yayınlanma: 19.07.2018 - 10:45
Abone Ol google-news

 

<video:1031087>

CHP'de olağanüstü kurultay için imza sürecinin başladığını basın toplantısı ile duyuran CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün bugün TBMM'de bir kez daha kameralar karşısına geçti. Muharrem İnce'nin sağ kolu olan Yaşar Tüzün ile Gaye Usluer olağanüstü kurultay için dün itibariyle 521 imzanın toplandığını, bu sabah da beş imzanın daha eklendiğini belirtti. Hatay Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman'ın da imza verdiğini açıkladılar.

<haber-dikey:1030249,1029773>

Yaşar Tüzün toplam delege sayısının, zamanla eksilenlerle birlikte 1245 delege olduğunu ifade etti. Bu durumda partiyi kurultaya götürmek için yarısının bir fazlası (623) delegenin imzası gerekiyor. 

Tüzün, "Hiçbir il, ilçe başkanını, kurultay delegesini bizzat telefonla arayarak notere gitmeleri talebinde bulunmadıklarını söyleyen Tüzün, "Delegeler özgür iradeleri ile bu çağrıyı dikkate alarak, kendi ücretlerini ceplerinden ödeyerek notere gitmiş bulunuyorlar. En geç bugün akşam, yarın en geç hafta sonuna kadar yeter sayıda imzanın toplanacağını ve yetkili makamlara ulaştıracağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Tüzün, şöyle konuştu:

"521'den sonra bu sabah bu dakikalarda bize ulaşan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi çağrıda bulundu. Bu dakika itibariyle 5 kişi daha ulaştı, 526 oldu. Sayının bugün 600'ü geçeceğine inanıyoruz. Yarın da gerekli imzanın toplanacağına inanıyoruz. Sayıya takıntılı değiliz, üzerinde rakam toplanacağı için takıntılı değiliz. Sayının çok üzerinde imza toplanacaktır. Bin 250 ve üzeriydi delege sayısı. Kurultay delegesi olup da şimdi milletvekili olanlar var. Bazıları partiden istifa etmiş. Bin 245 olarak hesaplıyoruz kurultay delege sayısını"

Tüzün, Genel Başkanın bilgisi olmadan delegelerin 'imzalarınızı çekin' telkininde bulunduklarını kaydederek, "Genel Başkanımızın bilgisi olmadan MYK üyelerinin bizzat delegeleri arayarak imzanızı geri çekin dediğini tespit etmiş bulunuyoruz. Bu doğru değil. Bu yaklaşım yanlış. Delege özgür iradesiyle kendisi karar verecek" diye konuştu.

 "Muhalif hareketi denmesinden delege rahatsız"

CHP Parti Meclisi üyesi ve 26. dönem Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise, "Muhalif hareketi denmesinden delege rahatsız. Kimse delegeyi muhalifler ve olmayanlar diye ayırma lüksü bulunmuyor. Süreç sonunda çıkacak karar ne olursa olsun öz irade ile oluşmuş karar olacaktır. Küskünler hareketi, milletvekili olamayanların yer aldığı hareket. Biz hareketi milletvekili olduğumuz dönemde başlattık. Bugünkü hareket o gün tamamlanamayan hareketin devamıdır. Bu küskünler hareketi değil. Dün saat 5 itibariyle 521 delege olağanüstü kurultay için noter imzalarını bizimle paylaştı" şeklinde konuştu.

Tüzün, sözlerini "Yarın 17.30 itibariyle yeni bir açıklama yapacağız. Yeter sayıya yarın ulaşacağımızı düşünüyoruz" diyerek noktaladı. 

Bir imza da Eren Erdem'den 

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tutuklu eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in de olağanüstü kurultay için imza verdiğini açıkladı.  

.

Yarkadaş, daha sonra, "CHP PM Üyesi arkadaşımız Silivri zindanından değişim ve umut kurultayı için imza verdi... Böylece imza veren delegelerin sayısı 540'a ulaştı" mesajıyla Eren Erdem'in gönderdiği mesajı paylaştı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler