Amberin Zaman'dan Erdoğan'a sert yanıt

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın hedef gösterip, "Edepsiz kadın" dediği yazar Amberin Zaman, Erdoğan'a "Önce insan ol" başlıklı yazısıyla yanıt verdi.

Yayınlanma: 08.08.2014 - 09:43
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Malatya'da bir miting düzenleyen Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Amberin Zaman'ı hedef aldı. Zaman'a 'edepsiz kadın' diyen Erdoğan, "Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99'u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun. Karşılıklı oturmuşlar, hem seçmene hakaret ediyorlar hem Müslümanlara hakaret ediyorlar. Siz bu kafayla devam edin" diye konuşmuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AMBERİN ZAMAN İÇİN SÖYLEDİĞİ O SÖZLER

Amberin Zaman, Erdoğan'ın bu sözlerine Taraf gazetesindeki köşesinden yanıt verdi.

Zaman'ın yanıtı şöyle:

Önce insan ol!

Geçen salı gecesi CNNTürk’te katıldığım bir programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de ahlaki çöküş yaşandığını ve halkın bir kısmının sorgulama yeteneğine sahip olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bir kitle var ki bu yüzde 25 ile 35 arasında değiştiği söyleniyor... Bu kitle hiç bir şeyi sorgulamıyor.” Ben de bu görüşüne cevaben dedim ki: “Bunu Türkiye’de, bir Müslüman ülkesinde beklemek biraz zor değil mi? Çünkü neticede İslam, merkezine bireyi değil cemaati alan bir din.”
 
Bu cümlem üzerine yazar Levent Gültekin’in lügatimize kazandırdığı “Erdoğanistler” bir linç kampanyası başlattılar. Kendilerine dindar diyen bu kişiler ağza alınamayacak küfür, hakaret ve tehdidi üzerime yağdırdılar. Kimi hemcinslerim dâhil. Yeni Şafak konuyu dün manşetine taşıdı. Fotoğrafımı basmayı da ihmal etmedi. Beni açıkça hedef gösterdi. Başbakan dün koroya katıldı. Meydanlarda beni yuhalattı.
 
Peki, bakaracı makaracılar değil de ben mi dine, Müslümanlığa hakaret ettim?

Yazının tamamını okumak için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler