Şule İdil için kampanya

İstanbul Kadıköy’de, parkta yürüdüğü sırada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Şule İdil Dere’nin yakınlarının adalet arayışı imza kampanyası ile sürüyor.

Yayınlanma: 19.07.2018 - 22:05
Abone Ol google-news

İstanbul Kadıköy’de 12 Mayıs 2016 tarihinde parkta yürüdüğü sırada yaya-bisiklet yolunda çalışma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Şule İdil Dere için change.org da geçtiğimiz aylarda kampanya başlatıldı. Hedeflenen 15 bin imzanın tamamlanmasına 2 bin imza kaldı. “Adalet sadece sorumlular için işledi. İdil için adalet arıyoruz” denilen kampanya da hukuki süreç anlatıldı. Dere’nin annesi Nesrin Aslan, “Acım ve öfkem devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar kızım geri gelmeyecek. Bana hep borçlu ve mahçup olacaklar” dedi.

‘Duymazlıktan geliyorlar’

Şule İdil Dere’nin ölümünün üzerinden iki yıl geçmesine rağmen henüz hukuki süreçte bir arpa boyu yol alınmadı. Görülen son celsede mahkeme dosyayı bir iş güvenliği uzmanı, iki inşaat mühendisi ve bir trafik uzmanından oluşan bilirkişi heyetine göndermeye karar verdi. Oysa ki önceki süreçlerde alınmış 3 bilirkişi raporu var. Dere’nin annesi Nesrin Aslan kızı için adalet arayışını ölene kadar devam ettireceğini söyledi. Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da 50’den fazla insan hafriyat kamyonu cinayeti işleniyorsa ve Cumhurbaşkanı bunu duymuyorsa buna ne denebilir ki? Ben biliyorum ki o Cumhurbaşkanı İstanbul Belediyesi’ne de hâkim mahallemdeki muhtara da hâkim. Duymamazlıktan geliyorlar.” l İSTANBUL

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler