Dikkat, sandığınız değişmiş olabilir

TÜRKİYE’de seçmen, ilk kez kendi oylarıyla cumhurbaşkanı seçmek için 10 Ağustos Pazar günü sandık başına gidecek. YSK yetkilileri, yaklaşık 3.5 ay önce yerel seçimler için sandığa gidilmesine rağmen seçmen listeleri ve sandıklar baştan düzenlendiğinden seçmenlere, “Oy vereceğiniz yer ve sandığınız değişmiş olabilir” uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 08.08.2014 - 11:09
Abone Ol google-news
 
Bazı illerde seçmen bilgi kâğıtlarının dağıtımında aksama olduğu iddia edilirken seçmenlerin, muhtarlardan ve internet üzerinden oy verecekleri sandıkları öğrenebilecekleri bildirildi.
Seçim takvimine göre 22 Temmuz’da başlayan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı için verilen süre 4 Ağustos Pazartesi günü tamamlandı. Ancak İstanbul başta birçok yerde seçmen bilgi kâğıtlarının seçmene ulaştırılamadığı belirtiliyor. Eğer sizin de seçmen bilgi kâğıdınız gelmediyse www.ysk.gov.tr adresine girerek, “Nerede oy kullanacağım” bölümüne bakmanız gerekiyor. Bu bölüme girerek, “Nüfusa kayıtlı olduğunuz yer, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız, nüfusta kayıtlı olduğunuz sıra numarası”, doğrulama sayı ve işaretlerini girerek, nerede ve kaç numaralı sandıkta oy kullanacağınızı görebilirsiniz. Seçmen bilgi kâğıdınız olmasa da 10 Ağustos’ta, o sandığa giderek, sandık sıra numaranızı sandık kurulu başkanına söyleyerek, oy kullanabilirsiniz.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler