Asker kaçakları, Erdoğan'a oy verecek

ORC tarafından yapılan araştırmada, pazar günü sandık başına gidecek olan asker kaçaklarının yüzde 70'inin Başbakan Erdoğan'a oy vereceği sonucu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 08.08.2014 - 12:28
Abone Ol google-news

Bakaya ve yoklama kaçağı durumunda olanların pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık başına gidip gitmeyeceği merak konusu. ORC tarafından yapılan araştırmaya göre; askerlik görevini yerine getiremeyenlerin yüzde 78'i pazar günü sandık başına gitmeyecek.

YÜZDE 78'İ SANDIK BAŞINA GİTMEYECEK

ORC Araştrıma Şirketi'nin 1-5 Ağustos tarihleri arasında bedelli askerlik bekleyen 750 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. Askerlik görevini yerine getirememiş ve bedelli askerlik bekleyen kişilerin yüzde 78.5'i GBT nedeni ile oy vermeye gitmeyceğini belirtti. Aile bireyleri hesaplandığında bu oran daha da artmaktadır.

ASKER KAÇAKLARI KİME OY VERECEK?

Sandığa gitmeyeceğini ve kararsız olduğunu belirten seçmenlerin oy kullanmaları durumunda ise yüzde 70.4 gibi büyük bölümünün Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediği ortaya çıkmıştır. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verenlerin oranı yüzde 16 olurken, Selahattin Demirtaş'ı destekleyenlerin oranı yüzde 3.1'de kaldı.

BAKANLIK "GİDİN" ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, asker kaçağı durumundaki 'bakaya'lara 'cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gitmekten çekinme' mesajı verirken şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu seçimde 'Ben bakayayım, seçim için sandığa gidersem polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum' diye hiçbir kaygıya gerek kalmaksızın herkes gitsin oyunu kullansın. Bu oy kullanımından dolayı hiç kimse askerlik yönünden herhangi bir sıkıntıya uğramayacaktır. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın bir endişe duymasına gerek yok. Asıl görevimiz seçimde vatandaşlık hakkını kullandırmak"

HABERLER.COM / Olgun Kızıltepe


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler