Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci tutuklandı: Cahilliğime geldi

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Safiye İnci, tutuklandı.

Yayınlanma: 22.07.2018 - 13:45
Abone Ol google-news

<video:1034035>

 

Ankara Başsavcılığı'nca Anıtkabir'de çektiği videoda Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan Safiye İnci, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.  İnci, sevk edildiği Ankara Nöbetçi Sulh Ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. 

"KENDİM GİTMEK İSTEMEDİM" 

Safiye İnci, ifadesinde Anıtkabir'e halasının ve kuzenlerinin ısrarı üzerine gittiğini söyleyerek, "Ben kendim gitmek istemiyordum" dedi.

Görüntüleri sadece arkadaşları ile paylaştığını belirten İnci, videoyu kendi isteğiyle çektiğini, kimsenin zorlamadığını ve kimseden yardım almadığını belirtti.  

"CAHİLLİĞİME GELDİ" 

Videoyu provoke amaçlı çekmediğini iddia eden İnci, "Bir anlık boşluğuma cahilliğime geldi, 8 yaşından beri kapalıyım. Yaklaşık 6 yıldır da çarşaf giyiyorum" dedi. 

 

<video:1033072>

"ÖZÜR VİDEOSUNU BEN ÇEKMEDİM" 

Özür videosunu kendisinin çekmediğini belirten Safiye İnci, "Halam ve kuzenlerim videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de 5 dakika içinde kaldırdım ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim benim adıma özür videosunu çekip kendi hesabından Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinde kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diliyorum" dedi. 

Savcılıktan yapılan açıklama şöyle:

"Şüpheli şahıs 5186 sayılı yasa'ya muhalefet ederek Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklamaya sevk edilmiştir.Kamuoyuna saygı ile arz olunur."

Atatürk’e hakaret eden Safiye İnci, yoğun güvenlik önlemleri altında eline takılan plastik kelepçe ile adliyeden cezaevine gönderilirken, İHA ekibi tarafından görüntülendi. 

?'ANITKABİR'E GELDİĞİM İÇİN UTANIYORUM'

Anıtkabir'de kendi videosunu çekip sosyal medyadan paylaşan İnci, Anıtkabir'e zorla geldiğini ve aslında Atatürk'ü sevmeğini söyleyerek, "Anıtkabir'e geldiğim için utanıyorum. Keşke gelmeseydim. Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk, Tayyip'in b.ku bile olamaz" dedi.

Ankara Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan İnci, cumartesi günü gözaltına alındı. İnci daha sonra yayınladığı özür videosunda görüntüleri kendisini kızdıran bir arkadaşına özel olarak attığı savunmasını yaptı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler