Cevap ve düzeltme

Gazetemizin 16 Mayıs 2018 tarihli nüshasında “NE İSTEDİLERSE ALMIŞLAR” başlığı ile yayımlanan habere ilişkin cevap ve düzeltme metnidir.

Yayınlanma: 22.07.2018 - 22:37
Abone Ol google-news

 

Gazetenizin 16 Mayıs 2018 tarihli nüshasında “NE İSTEDİLERSE ALMIŞLAR” başlığı altında, 1. ve 7. sayfasında müvekkilim Sayın Mehmet Özhaseki ile ilgili asılsız, uydurma ve maksatlı haber yayınlanmıştır.

Haberde, müvekkilim Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sahibi olduğu enerji santrali için Belediye ve Bakanlıktan jet hızı ile izinler alındığı ifade edilmekte, siyaseti zenginleşme aracı olarak kulladıkları yönünde ağır isnatlar yer almaktadır. Bilinmelidir ki, ülkemiz güneş enerjisi potansiyeli yönünden verimli bir ülkedir. Son yıllarda yapılan atılımlar ile birlikte elektrik üretimindeki yüzdesi giderek artan güneş enerji santralleri gelecekte dışa bağımlılığımızı azaltma noktasında en önemli bir unsur haline gelmiştir. Ülkemizde güneş enerji santralleri “lisanssız santral kurumu” mevzuatına uygun olarak kurulmakta ve teşvik görmekte olup, şu anda ülkemizde 5.000 civarında santral, faal olarak çalışmaktadır. Sadece ilimizde, 303,3 Mg.W. Toplam kapasiteli 345 adet tesis kurulmuştur.

Evvela, müvekkilime ait ENTAR 1 adlı şirket, 1 MW’lık enerji üreten şeffaf bir şirkettir. Bu şirket, santral kurumu için diğer şirketler gibi yasal prosedürden geçmiş, sırasıyla yasal işlemlerin hepsini eksiksiz ikmal etmiştir. Yani hakkında özel bir işlem uygulanmamıştır. Kanun ve etik kurallarına aykırı bir durum da asla söz konusu değildir. Saniyen, enerji santralinin, tarımsal alanlar üzerinde kurulduğu, yan parselin 1. Derece sit alanı olduğu yönündeki İddialar da tamamen asılsız, uydurma, algı yönetimi yaratmaya yönelik ve maksatlı iddialardır. Hal böyle iken, gazetede “Ne İstedilerse Almışlar” başlığı altında verilen haber. Cumhuriyet gazetesinin her zaman uyguladığı “okuyucunun tarafsız, düşünme yeteneğini etkilemeye yönelik” giriştiği “algı yönetiminden” başka bir şey değildir. Basın ahlakı ile de bağdaşmamaktadır. Kötü amaçla, gerçeği olduğundan başka gösterilmek suretiyle haber yapanlar bu asılsız haberleri yayınlayanlar hakkında yasal girişimler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler