Beyoğlu'nda tahliye edilen bina çöktü

Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu bir binada çökme tehlikesi yaşanıyordu. Saatler süren gergin bekleyiş binanın çökmesiyle sona erdi. Binanın sahibi, çökmeye, hemen yanında yapılan ve uyarılara rağmen devam eden Arda Turan'a ait otel inşaatının sebep olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 24.07.2018 - 10:39
Abone Ol google-news

<video:1035680>

 

İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle tahliye edilen 4 katlı binada çöktü.. Bina sahibi  hemen yanlarında bütün uyarılara rağmen yapılan Arda Turan'a ait otel inşaatının neden olduğunu iddia etti.  

<haber-yatay:1035773,1035817>

Binanın sahibi: Arda Turan'ı uyarmıştık - VİDEO

<video:1035955>

Sütlüce'de çöken binanın sahibi açıklamalarda bulundu. 4 katlı binanın sahibi Emin Ertürk çökme öncesi yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Arda Turan buraya kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. Arkadaşlarla istişare ettik. Biz doğma büyüme buralıyız. Buranın kaya yapısını biliyoruz. Uyardık söyledik. Onlar da profesörlerin burada su çekmeden dolayı burada bir şey olmayacağını, sıva çatlağı olacağını belirttiğini söyledi. Ama ben onlara bunların emarelerini söyledim. Belirgin bir şekilde açılma oldu. Resimlerini gösterdik. Çağırdık gösterdik. Ben onları uyardım. Bazen hayatta iki kere iki, dört etmiyor. iki kere iki, dört etmedi. Tek sevincim içinde kimsenin olmadığı. Herkesi tahliye edebildik. Şu anda kimseye zarar gelmeden ne olacaksa olsun. Mal ikinci sırada" diye konuştu.

Yaya ve araç trafiğine kapatıldı 

Sütlüce Fuadiye Sokak'taki bir apartmanın altında toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Cadde de iki taraflı olarak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Toprak kaymasının devam ettiği gözlenirken, çevredekiler saatlerce korku dolu gözlerle bekledi.

Çevre sakinlerinden Gamzenur Tazegül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ses üzerine dışarı çıktığını belirterek, "Karşıdaki binanın yıkıldığını gördük. Polisler, bizim binanın da çökme riski olduğunu söyledi." dedi.

Yazgülü Cenan ise sesle irkildiklerini kaydederek, "Yan taraftaki binada toprak kayması olduğunu gördük. Şu an gözümüzün önünde bina kayıyor." diye konuştu.

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI: ''RUHSATI, İSKANI OLMAYAN BİR BİNA''

Bu arada Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "3 binada tehlike yaşıyoruz. 1994'te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor" dedi.

<haber-yatay:1035774>

 

ÇÖKEN BİNADA ARDA TURAN DETAYI

Çökme tehlikesinin yaşandığı binanın sahibi Emin Ertürk "Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım ancak devam ettiler" diye konuştu.

Binayı tamamen tahliye ettiklerine sevinen Ertürk, "Mal önemli değil, herkesin tahliye edilmesine mutluyuz" diye konuştu.

ÇÖKME TEHLİKESİ 4 VARDI... iŞ O FOTOĞRAF

Geçtiğimiz mart ayında ise çöken bina ve otel inşaatının görüntülendiği ortaya çıktı. Fotoğrafta binanın hemen altında yer alan yaklaşık 5 metrelik istinaf duvarı sağlam haliyle görünüyor. Araçların park ettiği alanda yer alan iş makineleri ise dikkat çekti. İstinat duvarını tutacak şekilde duran iş makinesinin görüntüsü bu alanda olası bir çökme tehdidinin dört ay önce bilindiğini akıllara getirdi. 

 ARDA TURAN'DAN AÇIKLAMA: RUHSATIM VAR

Arda Turan ise konuya ilişkin sorulara, "Benim bütün ruhsatım ve izinlerim var. Yaşanan olayın benimle bir ilgisi yok" yanıtı verdi. Arda Turan'ın oteli de kardeşi için yaptırdığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler