‘Bedelli’de 21 gün ısrarı

AKP grup toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedellide temel askerlik eğitiminin 21 günden aşağıya kesinlikler düşmeyeceğinin altını çizdi.

Yayınlanma: 24.07.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

AKP’nin önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan MYK’sinde, bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili kamuoyundan gelen eleştiriler ve talepler değerlendirildi. Bazı parti yöneticileri, temel eğitim süresinin 21 güne düşürülmesinin de yeterli olmayabileceğine, temel eğitim nedeniyle TSK’nin 1 milyar TL dolayında harcama yapması gerekeceğine, beklenen gelirin bu nedenle düşeceğine dikkat çektiler. Ancak Erdoğan 21 günden geri adım atmadı. Erdoğan’ın temel eğitim ısrarının altında bedelliye yönelik tepkileri ‘yumuşatma’ ve partiye yönelik tepkileri azaltma çabasının yattığı öğrenildi. Yapılan değerlendirmelerde bedelli yaşının da sorunlu olduğu, Anadolu’da pek çok ailenin kasım ve aralıkta doğan çocuklarının doğum tarihini, yıl kaybı olmaması için 1 Ocak olarak kaydettikleri hatırlatıldı, en azından yaşta bir günlük bir değişim yapılması gerektiği kaydedildi. Parti yöneticileri, temel eğitim süresinde bir değişiklik olmayacağını, ancak bedelli yaşının TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında 1 Ocak 1994’e çekileceğini belirttiler.

AKP grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, temel askerlik eğitiminde 21 günün altına düşme olmayacağını, askerlikteki bakaya olayını tamamen kaldırmak istediklerini söyledi. Erdoğan, “Orada da öyle bir sınır olmayacak. Ödemesini yapanlar da çürük noktasında da böyle bir engelle karşı karşıya olmayacak” dedi. Zorunlu askerlik süresinin kısalıp kısalmayacağı sorusunu da Erdoğan, “O konuda şu andaki mevcut durum aynen devam ediyor. Bu konularla ilgili Milli Savunma Bakanlığımız gerekenleri yapıyor” diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler