Son söz Saray’ın

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı kuruldu.

Yayınlanma: 24.07.2018 - 23:30
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı kuruldu. Bütçeye son halinin verilmesinin yanı sıra kamunun bütün harcamaları, yatırım projeleri de Başkanlığın kontrolünde olacak. Kamu idarelerinin “yedek ödenek” taleplerini de Başkanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte inceleyecek. Ancak son söz Cumhurbaşkanı’nda olacak. Cumhurbaşkanı’nca uygun bulunan “yedek ödenek” talepleri karşılanacak. Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Buna göre;

Başkanlık, Cumhurbaşkanlığı’nca belirlenen kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı programı, orta vadeli program ile sektörel plan ve programları hazırlayacak. 

Kamu idarelerinin yedek ödenek talepleri de başkanlık ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla birlikte incelenecek. Cumhurbaşkanı’nca uygun bulunanlar karşılanacak.

Başkanlık, bakanlık ile birlikte kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesinde uygun finansman modelleri geliştirecek. Kamu- özel işbirliği projelerini analiz edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler