CHP'li gençler kayıp çocuklar için yürüdü

CHP Bağcılar Gençlik Ögütü son uzun zamandır Türkiye gündemini meşgul eden kayıp çocuklar ve son haftalarda gündemden düşmeyen Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi ve Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ndeki çocuk hamile kadınlar konusuyla ilgili bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Yayınlanma: 25.07.2018 - 15:31
Abone Ol google-news

Bağcılar'da gerçekleşen açıklamaya CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da katılarak destek verdi.

Açıklamada CHP Bağcılar gençlik örgütü adına bir konuşma yapan Gençlik Kolları Başkanı Avukat İbrahim Erdem şunları söyledi: “Öncelikle İstanbul Milletvekili Sayın Özgür Karabat’a ilçe yöneticilerime ve gençlik örgütüme hoş geldiniz diyor ve bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Maalesef ki ülkemizin gündemi kayıp çocuklardan, çocuk istismarlarından ve çocuk gelinlerden oluşmaktadır. Çocuklarımızın kucağında oyuncak ayıcıklar olması lazımken kendi çocukları olmakta çocuklarımız paraka gitmek yerine gelinlik giymektedir.

BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ

Evlatlarımız çocukluğunu bilmeden anneliği öğrenmektedir. Ne yazık ki bu haller karşısından mevcut siyasal iktidarın bakanları “ bir kereden bir şey olmaz” “dokuz-on yaşlarındaki çocukların cinsel ilişkiye rızası olabilir” diyerek adeta bu davranışları normal bulmuşlar, Ensar vakfı skandalını yangından mal kaçırırcasına kapatmışlardır. Görevi bu tip olayları önlemek olan devletimiz ise kurtuluşu “çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin” demekte bulmuştur. Devletimiz koruma görevini yerine getirememekte evlatlarımızı amcası yaşındaki insanlara teslim etmektedir. Daha geçen dönem küçük yaştaki çocukların aile izniyle evlenmesine olanak tanıyan yasa Meclis’te tartışılmış ve başta partimiz milletvekilleri olmak üzere muhalefetin direnciyle bu tasarı yasalaşmadan ortadan kalkmıştır. Bizler için bu tasarının görüşülmesi bile utanç vericiyken onlar için cesaret vericidir.

 

KAMU GÖREVLİLERİ AÇIKÇA SUÇ İŞLEMİŞTİR

Ne yazık ki bu iğrenç gündem Bağcılar’a da bulaşmış Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 392 tane çocuğun hamile olduğu ve bu hamileliğin yetkili mercilere bildirilmediği ortaya çıkmıştır. Bu bildirilmeme olayı TCK kapsamında suç teşkil etmektedir. Yani kamu görevlileri açıkça suç işlemiştir. Bu kamu görevlileri bu suçu hükümetten buldukları yüzle işlemektedir. Bizler ne dersek diyelim değişmeyecek tek şey 392 çocuğun hamile olduğu ve bu durumun yetkililere bildirilmediği gerçeğidir.

BİZLER ÇOCUKLARIN ÇIKMAYAN SESİ OLACAĞIZ

Bizlerin görevi yeni çocukların hamileliğini engellemek ve bu skandala sebep olanların cezalandırılma sürecini takip etmektir. Oysaki çok yakın zamanda Küçükçekmece’de KSS Hastanesinde 115 çocuğun hamile olduğu ve bunun da yetkilerle bildirilmediği ortaya çıkmıştır. Yani aylardır değişen hiçbir şey olmamakta, çocuk mağduriyetleri devam etmektedir. Çocuk istismarlarının, çocuk tacizlerinin üstü kapatılmakta, Devlet bu suça ortak olmaktadır. Bizler CHP Bağcılar gençlik örgütü olarak bu skandalı Meclis gündemine getiren milletvekilimiz Sayın Özgür Karabat ile işlenen bu suçun takipçisi olacağız. Bizler çocukların çıkmayan sesi olacağız.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon