Yuva yıkan "Erdoğan'a hakaret" soruşturması

“Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiası, İsviçre’de yaşayan Türkiye kökenli bir ailenin parçalanmasına neden oldu. 'Paylaşımları ben yaptım' dedi ama Türkiye'ye gelse tutuklanacak, eşi tahdit nedeniyle çıkamıyor.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 10:29
Abone Ol google-news

Üç yıl önce İsviçre’nin Basel kentinde ikinci evliliğini yapan Selver Kurt, ilk evliliğinden doğan ve şu an Mersin’de üniversite okuyan kızını ziyaret etmek için geçen yıl 9 Eylül’de Türkiye’ye giriş yaptı. Sosyal medyadan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile pasaportuna el konulan Selver Kurt, havalimanında gözaltına alındı. Beş aylık hamile olduğunu, Türkiye’de tek başına çocuğunu büyütemeyeceğini, paylaşımları İsviçre’deki eşi Hüseyin Kurt’un yaptığını ve çeşitli sağlık sorunları yaşadığını ifade eden Selver Kurt hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından iki ayrı dava açıldı. Yurtdışına çıkışı yasaklanan Kurt, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

‘Eşim ve bebeğim cezaevine girebilir’

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, memleketi olan Maraş’ın Elbistan ilçesine yerleşmek zorunda kalan Selver Kurt, yurtdışına çıkış yasağının yargılama boyunca kaldırılmadığı için eşinin yanına dönemedi. Bebeğini tek başına Türkiye’de doğurmak zorunda kalan Selver Kurt’un eşi Hüseyin Kurt ise paylaşımları kendisinin yaptığını kabul etti. Bebeği Türkiye’de doğduğu için İsviçre makamlarının olaya müdahale edemediğini ifade eden Hüseyin Kurt, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Eşimin sosyal medya hesabı üzerinden kendi fikirlerimi beyan ettim. Bu nedenle eşimi yargılamaya başladılar. Ben Türkiye’ye dönersem tutuklanacağım. Dönemediğim için eşim orada bebeğimize tek başına bakmaya çalışıyor. Üstelik yargılama sonucunda hapis cezası alırsa bebeğimizle birlikte cezaevine girebilir” dedi.

‘Türkiye’de rehin tutuluyorum’

Soruşturmanın eksik evraklar gerekçesiyle ilerlemediğini ve yargılamanın bu nedenle sona ermediğini belirten Selver Kurt ise çocuğunu eşinden uzakta büyütmek zorunda kalmasının aile bütünlüklerine büyük zarar verdiğini söyledi. “Yuvamız parçalandı” diyen Selver Kurt, “Sosyal medyadaki paylaşımlarda Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim ve terör propagandası yaptığım gerekçesiyle hakkımda Elbistan’da iki ayrı suçtan dolayı hakkımda dava açıldı. Eşim bazen benim sosyal medya hesabımdan yorumlar yapıyordu. Eşimin paylaştıklarından dolayı on aydan beri Türkiye’de rehin tutuluyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler