Adı parklardan da silinen Melih Gökçek'ten sitem

9 ay önce görevden alınan Gökçek’in parklara attığı imzası beyaz şeritlerle kapatıldı. Gökçek ise bu durumun haberinin yapılmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 09:02
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, selefi Gökçek'in ismini parklardan sildirdi. Ankara'nın tarihi ünlü parklarındaki levhalarda yer alan “İ. Melih Gökçek” ifadesi kaldırıldı.

Eski Başkan Melih Gökçek, kendisinin eseri olmadığı halde Ankara'nın ünlü parklarına, park adıyla birlikte adını da yazdırdığı lehvalar taktırmıştı. Güven Park, Kurtuluş Parkı gibi Başkent'in simgesi olan tarihi parklardaki levhalarda bulunan Gökçek'in adı silindi. İsmin olduğu yere beyaz levha geçirildi. Tuna, kendi adını ise levhalara yazdırmadı.

Sözcü'nün haberine göre Mustafa Tuna'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından, Ankara'nın farklı noktalarında Melih Gökçek döneminde yapılmış bazı materyalleri kaldırdı. Bunlar arasında belediye önündeki fıskiye, Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'na yerleştirilen dev dinozor maketi , 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda bulunan ışıklı lale heykeli bulunuyor.

Gökçek ise bu duruma tepki göstererek "Bugüne kadar cevap vermedim ama, adımın parklardan kaldırılmasına değil, bunun belediyede çalışan birisi tarafından gazetelere telefon açarak 'haberi atlamayın, fotoğraf gönderdik' demesine canım sıkıldı. Tweetimin altına yapılan yorumlara teşekkür ediyorum.Tek tek rt etemedim" şeklinde açıklama yaptı.

 

<haber-yatay:920773,874516,874515,841792>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler