İstanbul rant ekonomisinin altında kaldı: Bir haftada 4 kez faciadan dönüldü

Rant ekonomisine kurban edilen İstanbul'da plansız büyüme ve çarpık kentleşme facialara davetiye çıkarıyor. Bir haftada 4 çökme haberinin geldiği kentte seçim öncesi açıklanan 'İmar affı' ile birlikte temeli bile olmayan birçok kaçak yapı tehlike saçmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 12:53
Abone Ol google-news
<video:1040833>

Son yağışların ardından İstanbul'da bir hafta içinde dört çökme haberi geldi. İmar Barışı kapsamında başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde bir çok kaçak yapı sahibi aftan yararlanmak için başvuruda bulundu.

<haber-dikey:1040025,1040727>

Deprem riski altında bulunan ve uzmanların büyük bir bölümünün depreme dayanıklı olmadığını belirttiği kentte temeli olmayan binalar tehlike saçmaya devam ediyor. 

Üçüncü havalimanı ve üçüncü köprü gibi mega projelerle akciğerlerine hançer saplanan kentte şehir içinde de nefes almak imkansız hale geldi. Yeşil alanları betona teslim edilirken, acil durumlarda toplanılması gereken alanlarda AVM'ler yükseliyor. 

"Rant belediyeciliğinin geldiği nokta"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yaşanan çökmelerle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Çökmelerin, istanbul'da rant belediyeciliğinin geldiği noktayı gösterdiğini söyleyen Kaftancıoğlu, "Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz" dedi. 

"İstanbul'a ihanet ettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İstanbul müstesna bir şehir ama biz kıymetini bilemedik, ihanet ettik. Ben de bundan sorumluyum" diyerek itiraf ettiği yapılaşma kentte can güvenliğini de tehdit ediyor. İşte son bir haftada İstanbul'da meydana gelen kazalar: 

Sütlüce'de bina çöktü

Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu bir binada çökme tehlikesi yaşanıyordu. Saatler süren gergin bekleyiş binanın çökmesiyle sona erdi. Binanın sahibi, çökmeye, hemen yanında yapılan ve uyarılara rağmen devam eden Arda Turan'a ait otel inşaatının sebep olduğunu söyledi. 

"İstinat duvarının yetersiz" 

İstanbul Sütlüce'de yıkılan binayla ilgili tartışmalar sürerken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, binayla ilgili inceleme sonuçlarını ve hazırladıkları teknik raporun detaylarını açıkladı. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, yandaki otel inşaatının hafriyatı yapılırken inşa edilen istinat duvarının yetersiz olduğunu ve binanın bu yüzden yıkıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Sancaktepe'de okul duvarı çöktü

İstanbul'un Sancaktepe ilçesindeki Mevlana İlkokulu'nun duvarında, aşırı yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Okulların tatil olması can kaybını önledi.

Sancaktepe'de toprak kaydı, bina boşaltıldı

Sancaktepe Fatih Mahallesi Gazi Yücel Sokak'ta 2 katlı bir binanın yanında bulunan inşaat temelinde şiddetli yağmur nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Olayın ardından sokağa tedbir amaçlı itfaiye ekibi sevk edilirken, bina da boşaltıldı.

Ümraniye'de faciadan dönüldü 

Bu sabah da Ümraniye'de yapımı devam eden bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Bazı araçlar inşaat çukuruna düştü. Kazada can kaybı yaşanmadı. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler