Dışişleri'nden Moğolistan açıklaması: İddialar gerçek dışı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Moğolistan'da cuma günü yaşanan gelişmelerin bir kaçırma operasyonu olarak takdim edilmesinden büyük rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 23:07
Abone Ol google-news

Moğolistan'da, Gülen Cemaatiyle bağlantılı olduğu belirtilen Empathy Okulları'nın Genel Müdürü olan Türkiye vatandaşı Veysel Akçay'ın kaçırılmak istendiği, Moğol yetkililerin kaçırılma girişimine engel olduğu iddia edilmişti. Moğolistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaşananlar "kaçırma girişimi" olarak tanımlanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada "Kaçırılma" iddialarına ilişkin "Bu iddialar tümüyle gerçek dışıdır ve tarafımızdan reddedilmektedir. Ankara'daki Moğolistan Büyükelçisi de Bakanlığımıza çağrılarak, yukarıdaki hususlar ifade edilmiş ve yaşanan hadisenin Moğol makamları tarafından ele alınış tarzı kuvvetle protesto edilmiştir" denildi.

<haber-dikey:1039401>

 Aksoy, Moğolistan'da FETÖ yapılanması hakkında çıkan haberlerle ilgili soruya cevabında, FETÖ'nün Moğolistan'da geniş bir mevcudiyeti bulunan ve ülkenin ulusal güvenliğine de tehdit oluşturan bir terör yapısı olduğunu söyledi.

Bu konudaki ciddi endişe ve beklentilerin Moğolistan makamlarıyla sürekli olarak paylaşıldığını vurgulayan Aksoy, FETÖ üyelerinin adalet önünde hesap vermesinin haklı beklentileri olduğunu ancak Moğolistan'daki FETÖ'ye karşı atılacak adımların belirlenmesinin Moğolistan hükümetinin yetkisinde olduğunu ifade etti.

'UYARI ALARMI OLARAK GÖRÜLMELİDİR'

Türkiye'nin diğer ülkelerin alacakları iç güvenlik tedbirlerine karışan bir ülke olmadığını söyleyen Aksoy, şunları kaydetti:

"Moğolistan'da cuma günü yaşanan gelişmelerin bir kaçırma operasyonu olarak takdim edilmesinden büyük rahatsızlık duymaktayız. Bu iddialar tümüyle gerçek dışıdır ve tarafımızdan reddedilmektedir.

Ankara'daki Moğolistan Büyükelçisi de Bakanlığımıza çağrılarak, yukarıdaki hususlar ifade edilmiş ve yaşanan hadisenin Moğol makamları tarafından ele alınış tarzı kuvvetle protesto edilmiştir.

FETÖ'nün Moğolistan'da yürüttüğü karalama kampanyası, bu örgütün yalanlar uydurma, kamuoyunu manipüle etme ve etkileme kapasitesini göstermesi bakımından Moğol dostlarımız için bir uyarı alarmı olarak görülmelidir.

Moğolistan makamlarının bu terör yapısına ve Moğolistan'daki uzantılarına yönelik gerekli adımları atmasını bekliyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler