''Soma, Erdoğan'a bizimle değilsin' dedi'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Türkiye'de kazanan AKP, Soma'da kaybetti. Türkiye 'kalbimiz Soma'da atıyor diyor' ya eğer Türkiye'nin kalbi Soma ise Tayyip Erdoğan kaybetti. Çünkü Soma, Erdoğan'a 'bizimle değilsin' dedi" diye konuştu.

Yayınlanma: 10.08.2014 - 22:25
Abone Ol google-news

Yerel seçimlerde 43, 34 ile AKP'nin ilk sırada olduğu Manisa'nın faciayla sarsılan ilçesi Soma'da Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 50.04'lük oy oranıyla seçimden birinci çıktı. Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 47.38 olurken, Selahattin Demirtaş yüzde 2.58'de kaldı.

Geçen 13 Mayıs'taki maden faciasında 301 madencinin öldüğü Soma'da en çok oyu Cumhurbaşkanlığı seçimini çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Ülke genelinde sandıkların yüzde 98.9'u açılırken Manisa'da il genelinde yaklaşık 48.2'lik oy oranına sahip Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Soma'daki oy oranı yüzde 50.04 oldu. İl genelinde 46.2'lik oy oranına sahip Recep Tayyip Erdoğan da Soma'da 47.38 oranında oy aldı. Selahattin Demirtaş'a ise yüzde 2.58 oranında oy çıktı.

 

"SOMA, ERDOĞAN'A 'BİZİMLE DEĞİLSİN' DEDİ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın facia sonrası yaptığı Soma ziyaretini hatırlatan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Taziye evinde susmak, acıyı paylaşmak yerine bağırıp çağırırsan; yandaş şirketlerine işçi emeğini sömürtürsen, böyle sonuçla karşılaşırsın. Türkiye'de kazanan AKP, Soma'da kaybetti. Türkiye 'kalbimiz Soma'da atıyor diyor' ya eğer Türkiye'nin kalbi Soma ise Tayyip Erdoğan kaybetti. Çünkü Soma, Erdoğan'a 'bizimle değilsin' dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'daki ve Manisa'daki duruma bakıp şapkasını önüne eğip düşünmesinin gerektiğini belirten CHP'li Özel, "Soma Tayyip Erdoğan'a 'sen benim cumhurbaşkanım değilsin' dedi. Erdoğan Soma'da attığı yumruğun ve Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yekel'in attığı tekmenin karşılığını yedi" diye konuştu.

 

'SOMA HALKI GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR'

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, "Maden faciasının ardından Soma'ya o kadar destek çıkıldı. Soma'ya destek çıkmak asıl sorunu ortadan kalkması anlamına gelmez. Çalışma hayatıyla ilgili olarak neler söz verildi, Torba Yasa'da neler yapıldı, bunu milletimiz gördü. Faciayı örtbas edilmek için yapılan yardımlar madencilerimizin ve ailelerini gözünü boyamamıştır. Soma halkı gereken cevabı vermiştir" diye konuştu.

 

'İNSAN İĞNEYİ YEDİ Mİ GERÇEKLERİ GÖRÜYOR'

MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı da, "İnsanları ne yaparsan yap. Canı yandı mı, ne kadar yardım yaparsan yap, dünyanın kaç bucak olduğunu görürsün. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batıracaksın. İnsan iğneyi yedi mi gerçekleri görüyor. Gerçekler üzerinde gidiyor. Soma halkının da bu düşünce içerisinde gittiğini sanıyorum. Ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

 

'HÜKÜMET OLARAK SOMA'YA HER TÜRLÜ DESTEĞİ YAPTIK'

Soma'daki sonucun nedeninin 13 Mayısta yaşanan maden faciası olduğunu kaydeden AKP Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, "Soma'da çok kötü olaylar yaşandı. Hükümet olarak Soma'ya her türlü desteği yaptık. Fakat CHP Milletvekili Özgür Özel ve arkadaşları, yaptıkları cazgırlıklarla buradaki Somalıları etkilediler. Bu olay olmasaydı birinci partiydik. Yine de Somalılara desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Soma'da yaşanan maden faciasından dolayı bu sonuçla karşılaştıklarını söyleyen AKP'li Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Mağdur olan arkadaşlarımıza hak veriyorum. Eğer bu olay olmasaydı Manisa'da AK Parti birinci partiydi. Vatandaşlarımıza maddi ve manevi desteğimiz sürecek. Sonuç için vatandaşlarımıza söyleyecek bir şey bulamıyoruz" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler