CHP Genel Merkezi'nden imzaları geri çekme açıklaması

CHP'de muhaliflerin toplanan imzaları yarın teslim etmesinden önce Genel Merkez'den ıslak imzaların geri çeklimesine ilişkin açıklama geldi.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 21:06
Abone Ol google-news

 


CHP'de muhalifler Gaye Usluer'in açıkladığına göre olağanüstü kurultay için toplanan imzaları yarın saat 16.00'da teslim edecekler. Muhalifler verilen imzaların teslim edildikten sonra Yargıtay kararı ile geri çekilemeyeceğini savunuyorlardı. Bu iddialara ilişkin açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre imzaların Genel Merkeze teslim edilse bile 15 günlük süre dolmadan geri çekilebileceğini ifade etti.

Hamzaçebi açıklamasında "Anayasa Mahkemesinin 25.7.2005 tarihli ve K. 2005/4 sayılı kararı açık: Olağanüstü kurultay için verilen imzalar 15 günlük süre sona ermeden geri çekilebilir. Anayasa Mahkemesi Kararları kanun hükmündedir" dedi.

 

 

USLUER'DEN HAMZAÇEBİ'YE YANIT: SİYASAL ETİK SORUNU

CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Hamzaçebi'nin açıklamalarına Twitter üzerinden yanıt verdi. Usluer'in konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"1)Olağanüstü kurultay için imza verenler 2)Olağanüstü kurultay için imza vermeyenler 3) Önce imza verip sonra imzası GERİ ÇEKTİRİLENLER (!) Sorun tam da bu. Yargı kısmına ayrıca kafa yorulur. Esas sorun “Siyasal Etik” sorunudur. Etik düşünce ve etik eylemden bahsediyorsak, bunun herhangi bir şekilde bir yarar bekleme, çıkar sağlama, art niyet taşıma, bir üst güçten korkma, cezadan çekinme, yasaya uyma gibi nedenlere dayanmaması gerekir. İmza sayımız yeterlidir. siyasal etik konusuna vurgu yapmamın nedeni, imzaların çektirildiğine ilişkin dolaşan bilgiler ve bundan mutluluk duyan açıklamalara yöneliktir."

 

 

 

<haber-yatay:1042367,1043158,1041621,1034288,1042718>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler