Türkiye'den yaptırım kararına ilk tepki: Karşılığı olacak

ABD, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulamaya karar verdi. Yaptırım kararına ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şiddetle protesto ediyoruz" denildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da ayrıca yaptığı açıklamada ABD'nin yaptırım kararının karşılıksız kalmayacağını belirtti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise kararı "Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya yönelik" şeklinde nitelendirdi.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 21:21
Abone Ol google-news

ABD'li pastör Brunson'ın ev hapsi koşulu ile hapishaneden tahliye edilmesinin ardından ABD ile Türkiye arasında ipler gerilmeye devam ediyor.

ABD, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulamaya karar verdi.  ABD'nin yaptırım kararına ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.Açıklamada, "ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin  özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur.

ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek sözkonusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir." denildi.

 ÇAVUŞOĞLU: KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ABD'nin yaptırım kararının karşılıksız kalmayacağını duyurdu. Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle:

"ABD’nin iki Bakanımıza yaptırım uygulamaya kalkışması karşılıksız kalmayacaktır. ABD Yönetimi hukuk dışı taleplerini bu yöntemle elde edemeyeceğini idrak etmediği sürece sorunlarımızı çözemeyiz."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR

ABD'nin yaptırım kararına bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Akar, "ABD’nin bakanlarımıza yönelik skandal yaptırım kararı Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya yöneliktir. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüyüşüne devam edecektir. Kimsenin gücü bu yürüyüşü durdurmaya yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1043360>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler