ABD'nin yaptırım kararının ardından Soylu'dan ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin kendisine yönelik yaptırım kararına ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 02.08.2018 - 09:05
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin kendisine yönelik yaptırım kararına ilişkin yaptığı açıklamada "ABD'de bir malımız var FETÖ. Onu da orada bırakmayız, alacağız." dedi. 

<haber-yatay:1043474>

Bozdağ: "ABD’nin kararı akıl tutulması"

ABD’nin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım kararına eski Adalet Bakanı ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ tepki gösterdi. Bozdağ, “ABD yönetiminin bu kararı, aklı selimden uzaklaşmadır; akıl tutulmasıdır; basiretsizliktir” dedi.

Eski Adalet Bakanı ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu hakkında Beyaz Saray’ın yaptırım açıklaması, bakanlarımızın azim, kararlılık ve cesaretine zarar vermez; aksine güç katar. ABD yönetiminin bu kararı, aklı selimden uzaklaşmadır; akıl tutulmasıdır; basiretsizliktir” ifadesini kullandı.

Bozdağ, “Türkiye binlerce yıllık devlet geleneğine sahip, egemen, bağımsız ve güçlü bir devlettir. Hiçbir ülke, güç veya kişi, tehdit ederek ya da baskı uygulayarak Türkiye’ye istediğini yaptıramaz. Türk milletini, Türkiye devletini başkalarıyla karıştıranlar, büyük bir yanlışlık içindedir” değerlendirmesini yaptı.

 "Türkiye ABD’ye mahkum değildir"

Bozdağ açıklamasında şunları ifade etti:

“ABD yönetimi, Türk milletini ve Türkiye’yi karşısına alarak esas ABD’ye kaybettirmektedir. Türkiye, ABD’ye mecbur veya mahkum değildir. Türkiye,alternatifsiz hiç değildir. Türkiye’yi alternatifsiz veya kendine mecbur veya mahkum görenler, hep aldandılar ve de kaybettiler. ABD yönetimi, uluslararası hukuka aykırı, haksız ve haddini bilmez bir yöntemle Türkiye’den istediğini alamaz. Türkiye baskılara boyun eğecek, tehditlerle hizaya gelecek bir ülke değildir. Baskı, tehdit ve yaptırım Türkiye’ye sökmez. Türkiye, ABD’ye misliyle mukabele edecektir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler