Roboskili aileler: Adalet için haykırmaya devam edeceğiz

Roboski'de 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 344 gün geçti.

Yayınlanma: 02.08.2018 - 18:36
Abone Ol google-news

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 344 hafta geçti. Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarları başında yaptıkları açıklamayla adalet istedi.

Açıklamayı okuyan Dilek Encü, şunları söyledi: “İlk günden bu yana ve her hafta bombalarla katledilen 34 yakınımızın mezarları başında Roboskili aileler olarak gerçekleştirdiğimiz adalet nöbetinde yine adalet haykırışlarımızı tekrarlıyor, katillerin cezalandırılması sağlanana dek bu nöbetimiz ve haykırışlarımız süreceğini belirtiyoruz. 

Biz Roboski aileleri olarak hunharca bir katliam da kaybettiğimiz çocuklarımız için 344 haftadır adalet mücadelesi yürütüyoruz. Bu katliamın üzerinden değil haftalar, aylar, yıllar, bir asır da geçse adalet mücadelemiz geçen zamana asla yenik düşmeyecek,unutulmayacaktır! 344 haftadır haykırışlarımızı duymayanlar acımızı, yaşadıklarımızı görmezden gelenler adalet için adım atmak yerine, adalet talep etmekten vazgeçmeyen bizleri baskı ve soruşturmalarla sindirmeye korkutmaya çalıştılar. Hukuk devletinin temeli olan hesap verebilirlik Roboski’de işletilmedi tam tersine  adalet talebimizi karanlığa teslim ettiler. Tüm bunlara rağmen bizler aynı kararlılıkla  mücadele etmeye devam edeceğiz. Roboski katliamının faillerinden hesap soracağımız günlere ulaşana dek bu mezarların başında adalet için haykırmaya devam edeceğiz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler