Kültür ve Turizm Bakanı'ndan AKM açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı yıkılan AKM binasının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 04.08.2018 - 18:57
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ihalesinin en geç ekim ayında yapılacağını söyledi.

Ersoy, Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'nda ihalesinin sonuçlanacağı belirtilen AKM ve birinci etabındaki fiziki gerçekleşmenin yüzde 45'e çıkartılacağı belirtilen Rami Kışlası'nı ziyaret etti.

Bakan Ersoy'a, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları Nadir Alparslan ile Haluk Dursun, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da eşlik etti.

İlk olarak yıkım çalışmalarında sona gelinen AKM'nin şantiye sahasında incelemelerde bulunan Ersoy, yetkililerden süreç hakkında detaylı bilgi aldı.

'EN GEÇ EKİM AYI İÇERİSİNDE İHALE SÜRECİ TAMAMLANACAK'

İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Bakan Ersoy, en geç ekim ayı içerisinde AKM'nin ihale sürecenin tamamlanıp inşaatın başlayacağını söyledi.

Projede sona gelindiğini aktaran Ersoy, "İhale sürecini de tamamlayacağız. O tarihten sonra, ikinci 100 günlük eylem planında zaten inşaat süreciyle ilgili bilgilendirme yaparız." dedi.

<haber-yatay:1013434,987133,986436,985858>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler