Merkez Bankası'ndan flaş döviz hamlesi!

TCMB, "Rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkâni oranı üst sınırı %45’ten %40’a düşürülmüştür" açıklamasında bulundu. Söz konusu değişiklik ile yaklaşık 2,2 milyar ABD doları tutarında döviz bankaların kullanımına geçecek.

Yayınlanma: 06.08.2018 - 17:27
Abone Ol google-news

 Rahip Brunson krizi ile birlikte Türk Lirası dolar karşısında büyük değer kaybı yaşarken Merkez Bankası’ndan (MB) müdahale geldi. Bankadan zorunlu karşılıklara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, rezerv opsiyonu mekanizması (ROM) kapsamında döviz imkânı oranı üst sınırı yüzde 45’ten yüzde 40’a düşürüldü. Söz konusu değişiklik ile yaklaşık 2.2 milyar dolar tutarında döviz bankaların kullanımına geçecek.

Merkez Bankası’nın müdahalesinin ardından gün içinde 5.19’a ulaşarak rekor kıran dolar, 5.21 seviyesine yükseldi.

Dolar kuru, saat 18.54’te 5.2445 liraya, saat 19.36’te 5.2821’e kadar çıktı.

EĞİLMEZ: MERKEZ BANKASI DEĞİŞİKLİK YAPMASA DAHA İYİYDİ

Gelişmeleri değerlendiren iktisatçı Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası’nın son kararla faiz arttırma konusunda sorun yaşadığı izlenimi verdiğini belirtti.

Eğilmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Piyasanın faiz artışı beklediği bir ortamda MB, ROM değişikliğiyle yetindi. Bu durumda piyasalar MB’nin faizi artırmakta sorun yaşadığı izlenimine kapıldığı için dolar kuru aldı başını gitti. ROM değişikliği yapmasa daha iyiydi” ifadelerine yer verdi. 

 

 

<haber-dikey:1047109>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler