Engelli maaşıyla engelli çocuğa tekerlekli sandalye aldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, aynı zamanda dernek başkanı da olan engelli İdris Kalenderoğlu, 8 yaşındaki engelli Pelin Tokay’a engelli maaşı ile tekerlekli sandalye aldı.

Yayınlanma: 07.08.2018 - 16:39
Abone Ol google-news

Silopi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SENYADER) Başkanı İdris Kalenderoğlu derneğe gelerek tekerlekli sandalye talebinde bulunan 8 yaşındaki Pelin Tokay için girişimlerde bulundu.

Girişimleri sonuçsuz kalan ve Tokay’ı o halde bırakmaya vicdanı el vermeyen Kalenderoğlu, kendi engelli maaşıyla bir tekerlekli sandalye aldı. Başak Mahallesinde ikamet eden Tokay ailesini ziyaret eden Kalenderoğlu aldığı tekerlekli sandalyeyi Pelin Tokay’a hediye etti. Daha önce ailesinin kucağında gezdirilen Tokay, hayali olan tekerlekli sandalye ile gezdirildi.

GİRİŞİMLERİ SONUÇSUZ KALDI

Kalenderoğlu, girişimleri sonuçsuz kalınca kendi imkanlarıyla tekerlekli sandalyeyi aldığını ifade ederek, “Gönlümüz isterdi ki bir engelliye değil 10 engelliyi sevindirmektir. Ben de engelli olduğum için bizzat ilgilendim. Ailesi benden talep etmişti. Ben de başka yerlerden talep ettim. Bulamayınca kendi imkanlarımla Pelin’e aldım. Hem ev ziyaretinde bulundum hem de Pelin’i sevindirmek için hediyesini teslim ettim” dedi.

Baba İbrahim Tokay da Kalenderoğlu’na teşekkür ederek, “Engelli kızım için sandalye talep etmiştim. Sağ olsunlar yardımcı oldular” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler