CHP rol çaldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AKP içindeki krize kilitlenen Türkiye'de gündem, gelen peş peşe açıklamaların ardından CHP'deki istifa ve kurultay çağrılarına döndü.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 12:06
Abone Ol google-news

Türkiye, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AKP içinde patlak veren krizi konuşurken gündem bir anda CHP'ye döndü.  CHP'nin muhalif isimleri, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini hedef alarak, Genel Merkez'e 'istifa' çağrısı yaptı. İşte bu açıklamanın hemen ardından, Türkiye'nin gündemi AKP'deki büyük krizden CHP içindeki yeni krize döndü.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN SON DAKİKA KARARI

AÇIKLAMA TARHAN'DAN: İSTİFA EDİN

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen CHP'nin muhalif vekilleri adına açıklamayı Emine Ülker Tarhan yaptı. Tarhan, "İkinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turta kaybettik" dedi. "Sonuç felaket oldu" diyen Tarhan, Gürsel Tekin'i hedef alarak, "Sonuçları bir başarı olarak nitelemek, CHP'nin tabanının aklı ile alay etmektir. Erdoğan'ın yolsuzluklarını sorgulayacak bir aday bekleyen bir aday beklerken, aksine onun icraatlerini beğenen bir aday çıkarılması tam bir fiyaskodur. Seçimde sol şerit tamamen boş bırakılmıştır. CHP Genel Başkanı makamından çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir" ifadelerini kullandı.


Tarhan konuşmasının sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "istifa" çağrısı yaptı. Tarhan, "CHP Genel Başkanı makamından çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir" diye konuştu.

MUHARREM İNCE'DEN PARTİSİNE SERT SÖZLER

TARHAN'A YANIT TEZCAN'DAN: TABAN KURULTAY İSTEMİYOR, 586'YI TOPLAYIN

CHP'nin muhalif isimlerinin yaptığı bu açıklamaya Genel Merkez'in yanıtı Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından iletildi. Parti tabanının yeni bir kurultay istemediğini söyleyen Tezcan, "586 imzayı toplayabilirlerse kurultay çağrısı yapılabilir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler