İstanbul - Madrid

İstanbul'da bugün ebola alarmı verildi. Nijerya'dan gelen bir uçaktaki yolcunun ateşinin yüksek olması, Atatürk Havalimanı'nda sözde 'karantina' görüntülerine neden oldu. Bu olay geçtiğimiz günlerde Madrid'deki ebola karantinasını akıllara getirdi.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 14:03
Abone Ol google-news

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bu sabah ebola alarmı verildi. Nijerya'nın Lagos kentinden havalanan Türk Hava Yolları uçağında yer alan bir yolcuda yüksek ateş ve kusma belirtileri görülmesi üzerine sağlık ekipleri harekete geçti.

Afrika'da yüzlerce ölüme sebep olan, Avrupa ve Amerika'yı ise alarma geçiren ölümcül ebola virüsüne karşın Atatürk Havalimanı'nda alınan önlemlerin ise yetersiz kaldığı görüldü. Virüsü taşıdığı sanılan bir kadın, tekerlekli sandalye ile ambulansa alındı.

AVRUPA'DA ÇOK FARKLI

Türkiye'deki önlemler ile Avrupa'da alınan önlemler karşılaştırıldığında ortaya çıkan manzara ise aradaki uçurumu gözler önüne serdi. Geçtiğimiz günlerde Liberya'da virüsü taşıyan bir rahip tedavi için İspanya'ya sevk edilmişti. 6 Ağustos'ta Başbakan Mariano Rajoy'un kullandığı özel uçakla Liberya'dan Madrid'e getirilen rahip Miguel Pajares için havalimanında adeta alarm verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler