Komandolar yer değiştirdi

Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) terfileri belirlemesinin ardından yeni duruma göre komutanların atamaları da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayınlanma: 08.08.2018 - 21:16
Abone Ol google-news

 

YAŞ’ın ardından 121 komutanın görev yeri yeniden düzenlendi. Bu kapsamda orgeneralliğe yükselen İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel görev yerini korudu. Tuğgeneral rütbesiyle halen Özel Kuvvetler Komutanlığı yapan Ahmet Ercan Çorbacı, bu görevi tümgeneral rütbesiyle sürdürecek. Çorbacı’nın emrindeki Birinci Özel Kuvvet Tugay Komutanlığı’na Tuğgeneral İlkay Akdoğan getirildi.
Fırat Kalkanı Harekâtı’nı yöneten Tuğgeneral Halil Soysal Şırnak’taki 23. Piyade Tümen Komutanlığı’na atandı.

Terörle mücadelede yoğun olarak Hakkâri bölgesinde konuşlu bulunan Bolu 2. Komando Tugayı’nın komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na getirildi.

Kayseri’de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığı’na Tuğgeneral Ersin Altay atandı. 2. Komando Tugay Komutanlığı’na Tuğgeneral Oğuz Tozak, Hakkâri’deki Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na Muammer Alper, 7. Komando Tugay Komutanlığı’na İdris Acartürk, 17. Komando Tugay Komutanlığı’na Tuğgeneral Ersan Pürsünlü, 11. Komando Tugay Komutanlığı’na Tuğgeneral Çetin Köklü, 49. Komando Tugay Komutanlığı’na Tuğgeneral Mustafa Enis Koç atandı.
Irak’ın kuzeyindeki harekâta komuta eden Tuğgeneral Emre Tayanç ise 41. Komando Tugay Komutanı olarak görevlendirildi. Hakkâri Çukurca’daki 2. Hudut Tugay Komutanı Bahtiyar Ersay, Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı’na getirildi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı iken özel kalem müdürlüğünü yapan ve astsubaylıktan subaylığa yükselen Remzi Balaban, tuğgeneralliğe yükseltilmesinin ardından yine özel kalem müdürü göreviyle Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) gitti. Balaban ile birlikte MSB’de ilk kez bu görevde bir tuğgeneral görevlendirilmiş oldu. Akar’ın koruma müdürü Mustafa Köksal da MSB’de görevlendirildi. Ayrıca tuğgeneralliğe terfi eden askeri hâkim İhsan Bülbül ile Hava Harp Okulu’ndan Tuğgeneral Ergin Dinç de MSB’de görevlendirildi.

SAT’ta ilkler yaşandı

FETÖ kumpaslarının mağduru olan Ercan Kireçtepe ile Mustafa Turhan Ecevit, önce tuğamiralliğe yükseltildiler. Atamalar ile de Kireçtepe İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na getirildi. SAT’ın komutanı olan Ecevit ise bu görevini sürdürecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler