‘178 bin çocuğumuz kayıp’

CHP milletvekili Gürsel Tekin, Meclis'e yasa teklifi sunacak.

Yayınlanma: 12.08.2018 - 22:33
Abone Ol google-news

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin çoğu İstanbul, Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere, son 10 yılda 178 bin çocuğun kaybolduğuna dikkat çekti, çocukların akıbetini araştırmak ve kaybedilmelerini engelleyebilmek için yasa teklifi sunacağını bildirdi.

Kaybolan çocuklara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Tekin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” sözünü anımsattı. Çocuklara yönelik suçlarda hafifletici sebep aranamayacağını belirten Tekin, “Çocuklarımız, sadece kaybolma tehlikesiyle değil, taciz ve tecavüz gibi insanlık suçlarına da maruz kalıyor” dedi.
Tekin şu görüşlere yer verdi:

“Nüfusunun yaklaşık yüzde 35’ini çocukların oluşturduğu ülkemizde, onların fiziksel, zihinsel, eğitsel ve duygusal gelişimlerine zarar veren uygulamalar ne yazık ki her geçen yıl artmaktadır. TÜİK’in verilerine göre, son on yılda yüz yetmiş sekiz bin altı yüz kırk bir çocuğun kaybedildiğine dikkat çeken Tekin, “Bu büyük bir toplumsal yaradır. Bu çocuklara ne oldu; başlarına ne geldi? Hükümet ne merak ediyor ne de araştırıyor” tepkisini gösterdi. İktidarın kayıp çocuklar sorununu görmezden geldiğini belirten Tekin, “Gözlerini de kulaklarını da bu gerçeğe kapatmışlar. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal

Atatürk’ün ‘Vatanı korumak çocukları korumakla başlar’ sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.”

Sorunun gözden kaçırıldığını belirten Tekin, İstanbul, Şanlıurfa ve Gaziantep’te kayıp çocuk vakalarının yoğunlaştığını belirtti. Yeni yasama yılında konuya dikkat çekeceğini; hem kanun teklifi hem de araştırma önergesi vereceğini belirten Tekin, çocuklara yönelik istismarı engelleyecek tedbirleri önereceklerini de belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler