Savcılık 15 Temmuz'u işaret etmişti, Bakanlık, '346 sosyal medya hesabına tahkikat başlatıldı' dedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "346 sosyal medya hesabı tespit edildi, konu ile ilgili adli tahkikat başlatıldı" denildi.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 10:08
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yaşanan ekonomik durumla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada "Ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, TCK'nın, Bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

<haber-yatay:1053772>

Savcılıktan ‘dolar’ soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik; 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında; bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, TCK’nın, bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Ankara'dan da soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik güvenliği tehdit eden eylemlerde bulunan kişi ve sosyal medya hesaplarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ekonomik güvenliği tehdit eden eylemlerde bulunan kişi ve sosyal medya hesaplarıyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturma

 İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik saldırılara hizmet eden her türlü yönlendirici haber, sosyal medya hesaplarıyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, doların artışıyla beraber ekonomik saldırılara hizmet eden kişi veya kurumlarla ilgili bir açıklama yaptı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner imzalı açıklamada, konu hakkında soruşturma başlatıldığını ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca ekonomik saldırılara hizmet edere mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile ekonomik güvenliği tehdit eden eylemlerde bulunan kişilerle soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada"Sosyal medya u¨zerinden dolar kur yu¨kselis¸ini provoke edici ve algı olus¸turacak s¸ekilde paylas¸ım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edildi, konu ile ilgili adli tahkikat başlatıldı" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon