IŞİD komutanı: Artık Türkiye’ye girmek zor

Amerikan Washington Post gazetesi, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ilerleyişi karşısında Türkiye’nin alarma geçerek, sınırlarda yeni önlemler aldığını yazdı. Gazete, bir IŞİD komutanının “Artık Türkiye’ye girmek o kadar kolay değil” dediğini aktardı.

Yayınlanma: 13.08.2014 - 17:35
Abone Ol google-news

Washington Post’un haberine göre, muhabirler Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’in Reyhanlı’da görüştüğü 27 yaşındaki kod adı Ebu Yusaf olan “üst düzey IŞİD komutanı”, Türkiye’ye eskisi gibi kolay giremediklerini söyleyerek, “Ben kendim bile buraya kaçakçılar sayesinde geldim ama gördüünüz gibi hala bunun yol ve yöntemleri var” diye konuştu.

Avrupa doğumlu olduğu belirtilen Ebu Yusaf, IŞİD’in yakın zamanlardaki başarısında payı olduğunu söylediği Türklere teşekkür etti ve “Türk hastanelerinde tedavi olan, üst düzey komutanlar da dahil savaşçılarımız var. Savaşın başlangıcında bize katılan savaşçıların çoğu, ekipman ve malzemelerimiz Türkiye’den geçerek geldi” diye konuştu.

Ebu Yusaf, alınan sıkı önlemlerden sonra Türkiye’yi geçiş yolu olarak kullanmanın çok daha zor hale geldiğini, ancak artık Suriye’de ve Irak’ta yeterince silah bulabildiklerini, böylece Türkiye sınırını kullanmaya çok ihtiyaçları olmadığını belirtti.

Haberde, Ortadoğu’nun en korkulan terör örgütü haline gelmeden önce IŞİD militanlarının Reyhanlı’yı “kendi alışveriş merkezleri” gibi gördüğü vurgulandı.

Türkiye’nin artık Avrupa ülkeleri ve ABD ile birlikte çalışarak yabancı savaşçılar ile silahların Suriye’ye geçişini kontrol altına alacak önlemler aldığını yazan gazete, yine de IŞİD’in Türkiye’ye sızmak için yeni yöntemler keşfettiğini belirtti.

IŞİD militanlarının, Reyhanlı çarşısında üniformalarıyla rahatça gezdiği, IŞİD ve El Nusra Cephesi’ne mensup yaralıların Türk hastanelerinde tedavi edildiği de haberde yer alıyor.

Habere göre, kimliği saklı tutulan bir Türk yetkili de, Batılı müttefiklerin daha önce Türk tarafıyla yeterince işbirliği yapmadığı ve sınırlı istihbarat paylaştığını, ancak haziran ayında IŞİD Musul’u ele geçirdikten sonra durumun değiştiğini, ABD ve Avrupa ülkelerinin daha fazla istihbarat paylaştığını söyledi.

Haberde, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Tamer Apiş’in şu sözlerine de yer verildi:

“Türkiye, Esad’a karşı olan herkesi kabul etti ve şimdi bu insanlar ölüm saçıyor, kötülüklerini yayıyor ve bedelini biz ödüyoruz. Bu Türkiye’nin bir karmaşa.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler