'RTE'nin bedeli 50 bin dolar'

KAHRAMANMARAŞ'ta, birçok tanınmış kişinin web sitesi alan adını satın alan 56 yaşındaki Fatih Nalbantbaşı, son olarak İstanbul'da yapımı süren 3'üncü havalimanına verileceğini tahmin ettiği 'rtehavalimani.com'un isim hakkını aldı, 50 bin dolara satışa çıkardı. Nalbantbaşı, Recep Tayyip Erdoğan'ın talep etmesi üzerine isim hakkını kendisine hediye edebileceğini söyledi.

Yayınlanma: 13.08.2014 - 19:38
Abone Ol google-news
Kentte yerel gazetecilik yapan Fatih Nalbantbaşı, tanınmış kişilerin domain adlarını 33'er liraya tescil ettirip satışa çıkarıyor. Aralarında Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Erdoğan, Nazan Öncel, Müjdat Gezen gibi tanınmış kişilerin yanı sıra; birçok bakan, milletvekili, siyasi, belediye, şirket, kurum ve kuruluşun yer aldığı 5 bine yakın alan adını tescillettiren Nalbantbaşı, son olarak yapımı süren 3'üncü havalimanın adının Recep Tayyip Erdoğan'ın baş harflerinden oluşan 'RTE' olacağı yönündeki haberler üzerine harekete geçti. Nalbantbaşı, 'rtehavalimani.com' ve 'rtehavalimanı.com' isimli Türkçe ve İngilizce domainlerin tanesini 33 liradan satın alıp tescilleştirdi. 
 

'HERKES GECE UYURKEN BEN ÇALIŞIYORUM'

Nalbantbaşı, herkesin gece uyuduğu sırada domain isimlerini araştırıp satın aldığını söyledi. Nalbantbaşı, satın aldığı domainleri teklif edenlere sattığını anlatırken şunları söyledi:

"Alan adları eskiden İngilizce idi, sonradan Türkçe karakterli site isimleri de kullanılmaya başlanınca ben de araştırmalar yaptım. Herkes gece uyurken ben çalışıyorum. Ben günde 22 saat çalışıyorum, 2 saat çalışıyorum. Teklif gelmesi durumunda elimdeki alan adlarını satıyorum. Beni her yerden arayarak teklif veriyorlar. Ben her şeyimi buraya yatırdım. Evimim sattım ve buraya yatırım yaptım. Öncelikle büyükşehir belediyelerinin isimlerini, 30 ismi satın aldım. Arkasından ilçe belediyelerinin isimlerini, siyasi parti liderlerinin isimlerini ve ünlü sanatçıların isimlerini satın aldım. Son alarak 'rtehavalimani.com' ve 'rtehavalimanı.com' alan adlarını satın aldım. Teklif gelmesi yönünde satacağım." 

'RTE'NİN BEDELİ 50 BİN DOLAR'

Nalbantbaşı, son olarak satın aldığı 'rtehavalimani.com' ve 'rtehavalimanı.com' alan adlarını 50 bin dolara satacağını ifade ederek, Recep Tayyip Erdoğan'dan talep gelmesi durumunda isimleri kendisine hediye edebileceğini kaydetti. Nalbantbaşı, şunları söyledi: 

"Şu ana kadar 5 bine yakın alan adını satın aldım. Az önce Recep Tayyip Erdoğan ismine 10 bin dolar verdiler. Ben de tanesine 50 bin dolar istedim. Bizim gayemiz yatırım yapmak. Türkiye'nin de ilerisini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından talep gelirse kendilerine hediye edebilirim. Her şey para değil çünkü, ben burada iş yapıyorum."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler