Davutoğlu'nu eleştiren tweet editörü işinden etti

Ünlü isimlerin cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tweetlerini haberleştiren CNN Türk, Atilla Taş'ın, "Asıl Ahmet Davutoğlu Başbakan olursa sı..ık" tweetine yer verince; gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı. CNN Türk, sosyal medya editörünün de işine son verildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 11:40
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi, ünlü isimlerin seçim ile ilgili tweetlerini haberleştiren CNN Türk'ün internet sitesi, sanatçı Atilla Taş'ın, "Asıl o Başbakan olursa sı..ık" tweetine yer vermişti. CNN Türk, gelen tepkiler üzerine söz konusu haber için özür diledi.

CNN Türk bu olay için bir özür yazısı yayınlayıp, sosyal medya editörünün de işten çıkarıldığını duyurdu.

Ahmet Davutoğlu'ndan özür dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığı seçimi yayınları sırasında, ünlülerin sosyal medyada yer alan çok sayıda yorumlarından yapılan bir seçkiye cnnturk.com sitesinde yer verilmiştir.

Bu yorumlar arasında, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu rencide edecek bir ifadenin bulunduğu bir tweet mesajı da yer almıştır. 11 Ağustos gününün çok erken saatlerinde ve dikkatsizlik sonucu cnnturk.com web sitesinde ve twitter hesabında yer alan bu ifadeler, hiç bir şekilde CNN Türk’ün yayın uslubunu ve kurumsal tavrını yansıtmamaktadır. Yapılan iş, Doğan Yayın Grubu Ortak Değerleri’nin ve Yayın İlkeleri’nin açık ve net ihlalidir.

Konunun dikkatimize gelmesinin hemen ardından, sözkonusu ifade her türlü yayın platformumuzdan kaldırılmış, olayın meydana geliş şekli değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucu, denetimde ihmali görülen sorumluların yazılı olarak uyarılmasına, sorunlu yayını yapan Sosyal Medya editörüyle iş ilişkimizin derhal sonlandırılmasına karar verilmiştir.

CNN Türk olarak, Yayın İlkeleri’mize aykırı davranışlara müsamaha göstermemizin sözkonusu olmadığını bir kez daha belirtir, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan içtenlikle özür dileriz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler