Muharrem İnce'den istifa sinyali: Bırakacağım merak etme

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultayı toplama çağrısında bulundu. Partideki görevinden istifa sinyali de veren İnce, "Ben buraya yapışmış değilim. Kırmızı plaka peşinde değilim. Böyle bir derdim yok. Grup başkanvekilliğini bırakacağım merak etme" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 11:45
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi'nde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından muhalif isimlerin, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine sert eleştirileri sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'kurultayı topla' çağrısında bulundu. Parti içinden gelen eleştirilere de yanıt veren İnce, "Yenilgi demememe kimsenin itirazı yok. İtiraz grup başkanvekilliğime mi? Hallederiz onu... Ben buraya yapışmış değilim. Kırmızı plaka peşinde değilim. Böyle bir derdim yok. Grup başkanvekilliğini bırakacağım merak etme" ifadelerini kullandı.

'GEZİ RUHU' İLE KURULTAY ÇAĞRISI

"CHP yeni kadrolarla yeni ufuklara yelken açmalıdır" diyen İnce, "Sayın genel başkanım da çok kısa süre önce 'Gezi Ruhu' ile CHP'ye enerji kazandırmak isteyip de beklentisi gerçekleşmeyenler için, gençlerin siyasette neler yapacağını göstermek için kurultayı toplamasını hep birlikte istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Partisi için elinden geleni yaptığını söyleyen İnce, "Partinin baraja takıldığı gün de ben bu partinin il başkanıydım. Her zaman taşın altına elimi sokarım.  Ben makam peşinde değilim. Kimsenin beni uyarmasına gerek yok" dedi.

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na Gezi Ruhulu çağrı - VİDEO



İnce'nin açıklamaları şöyle:

Yenilgi demememe kimsenin itirazı yok. İtiraz grup başkanvekilliğime mi? Hallederiz onu... Ben buraya yapmışmış değilim. Kırmızı plaka peşinde değilim. Böyle bir derdim yok. Grup başkanvekilliğini bırakacağım merak etme...

Bu partinin 130 vekiline de sahip çıkarım. Hüseyin Aygün'e de Emine Ülker Tarhan'a da Kemal Kılıçdaroğlu'na da Deniz Baykal'a da... Ya millet hırsızlarına sahip çıkıyor. Ben arkadaşlarıma mı sahip çıkmayacağım. Hiç bir arkadaşımı basının önünde eleştirmem. Hepsi namuslu insanlardır.

Ben kanatçı manatçı değilim. Ben CHP'liyim. Tavuk ürünleri satmıyoruz arkadaşlar, kanatçı değilim... Ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne ömrünü vermiş bir insanım.

Muharrem İnce'den istifa sinyali - VİDEO



Adam yüzde 52 almış neden yüzde 55 olamadık diye tartışıyor; sen hezimete uğramışsın bunu sorgulamıyorsan yenilgi bu... 14 parti yüzde 38 almış, her seçimde yenmiş seni yenmiş de yenmiş, sen bu ortamda yenilgiyi tartışmak yerine bunu tartışalım diyene 'AKP'nin içindeki tartışmayı gölgelersin...'

Üç dört aday gösterseydik katılımı arttırrıdık. Katılımı yükseltelim dedim. Yüzde 90'lara çıksın dedim ve bunu halka anlatalım dedim. Bir isim önerim de oldu ama burda açıklamam doğru olmaz çünkü o kişinin de onayını almam lazım.

İnce'den eleştirilere sert tepki: Kanatçı değilim, tavuk ürünleri satmıyoruz - VİDEO



CHP önce sola bakacak... Son dönemde parti kendi evlatlarına güvenmiyor. Önce sağa bakıyor; arttığı zaman da sola bakıyor. Önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakacaksın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler