Uzaklaştırma cezası bu kez kadına verildi

Ankara'da bir işadamı, ilişkisini noktaladığı kadının tacizleri üzerine dava açtı. Eczacı kadına, davacı işadamına 1 kilometreden fazla yaklaşmama cezası verdi.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 10:32
Abone Ol google-news

İşadamı S.Ü., kısa süre birlikte olduğu eczacı R.Y.B'nin kendisini psiklojik şiddet uyguladığı gerekçesiyle Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme işkadınına uzaklaştırma verdi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberi şöyle: Ankara 11. Aile Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına göre Ankara’nın tanınmış işadamlarından S.Ü., işkadını R.Y.B. ile kısa süreli arkadaşlık yaptı. İlişkinin bitmesinden bir süre sonra S.Ü., R.Y.B.’nin kendisine psikolojik şiddet uyguladığı, kendisini ve ailesini rahatsız ettiği, “aşağılayıcı ve küçük düşürücü” hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla Ankara 11. Aile Mahkemesi’ne başvurdu. S.Ü., mahkemeden koruma tedbiri istedi.

İşkadını hakkında uzaklaştırma kararı veren mahkeme, “Şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması, işadamının bulunduğu konuttan, yerden derhal uzaklaştırılmasına, bir kilometreden daha yakınına girmemesine, şiddet mağdurunun şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesine, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine” hükmetti.

YAKININDA ALKOL ALAMAYACAK
Mahkeme “Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesine, mağdurun bulunduğu yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmamasına” da hükmetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler