Yerli elektrikli araca TÜBİTAK'tan tasarım ödülü

TÜBİTAK tarafından Kocaeli'nde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları tamamlandı. KTO Karatay Üniversitesi ARGE Topluluğu, tamamen yerli tasarım ve üretim olan Diriliş 1251 adlı elektrikli araç ile “En İyi Görsel Tasarım” ödülünün sahibi oldu.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 11:40
Abone Ol google-news

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları (Efficiency Challenge Electric Vehicle), 612 Ağustos 2018 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleşti.

Körfez Yarış Pisti'ndeki organizasyon, elektromobil kategorisinde 39, hidromobil kategorisinde 8 aracın final mücadeleleriyle sona erdi.

2018 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Araştırma Geliştirme (ARGE) Topluluğu, öğrenciler, akademisyenler ve sektör danışmanları tarafından geliştirilerek tasarlanan, tamamen yerli Diriliş 1251 adlı araç ile “En İyi Görsel Tasarım” ödülünün sahibi oldu.

Diriliş 1251, motordan sisteme kadar yerli

Uzunluğu 4 metre olan araç, 6 kilowattlık batarya ile saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Diriliş 1251’in motor, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, batarya paketlemesi, telemetre, araç kontrol sistemi ve mekanik aksamı tamamen yerli.

KTO Karatay Üniversitesi ARGE Topluluğu Başkanı Fatma Nur Bircan “Yorucu ve heyecanlı bir yarış süreci oldu bizim için. Ekip olarak ilk deneyimimizdi. Aldığımız başarı bizi, danışmanlarımızı ve üniversitemizi çok mutlu etti. Kocaeli’nden gururla döndük ve motive olduk.” dedi.

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları ile araç teknolojileri ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerji kaynakları ile ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri, deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması hedefleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler