Müftülük toplantısında izin savaşı: 5 ölü, 2 yaralı

Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde Müftülüğün aylık olağan toplantısında izin tartışması nedeniyle silahlar konuştu. Tercan Kaymakamlığındaki, müftülükçe düzenlenen toplantıyı basan müftülük çalışanı silahına davrandı. Kavgada 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 15:50
Abone Ol google-news

<video:1058334>


Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu olay yerinde 2 kişi yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3'ü de akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. 2 kişinin tedavisi sürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kaymakamlık binası giriş katındaki müftülük salonunda düzenlenen toplantı sırasında müftülük personeli Fatih A. ile bazı kişiler arasında tartışma çıktı.

Tartışma sırasında Fatih A, tabanca ile çevreye rastgele ateş açtı.

Zanlının silahından çıkan kurşunların isabet ettiği Rasim Kılıç ve Ersin Kan öldü;  Zanlı, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Yaralanan zanlı ile 4 kişi, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılandan 3 kişi yaşamını yitirdi.

Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, AA muhabirine, olayın Tercan ilçesinde kaymakamlık binasındaki toplantı salonunda müftülüğün her ay yaptığı toplantı sırasında yaşandığını söyledi.

Baştürk, "Toplantı sırasında müftülük personeli olan ve psikolojik sorunları bulunan bir zanlının toplantı salonuna girip ateş açması sonucu 2 kişi öldü, yaralılar da var." dedi.

Toplantıya imamlar ile müftülük personelinin katıldığını belirten Baştürk, güvenlik güçlerinin olay

Valilik yaralıların durumu ağır demişti

Valilikten yapılan ilk açıklamada ise olayın müftü odası ile evrak bürosundaki müftülük çalışanlarının toplantısı sırasında yaşandığı belirtilerek, zanlı Fatih A.'nın müftülükte yardımcı hizmetler kadrosunda çalıştığı bildirildi.

Müftülükte olay öncesi Fatih A.'nın izin talebi nedeniyle tartışma çıktığı aktarılan açıklamada, zanlının müftü odası ve evrak odasındaki çalışanlara ateş açtığı, ardından kafasına ateş açarak yaralandığı belirtildi.

Ölen ve yaralananların kimliklerinin paylaşıldığı açıklamada, yaralıların Tercan Devlet Hastanesine kaldırıldığı bilgisi verildi.

Zanlının da aralarında yer aldığı 5 kişinin bu hastanedeki ilk müdahale sonrası Erzincan Mengücek Gazi ve Araştırma Hastahanesine sevk edildiği belirtilen açıklamada, 5 yaralının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildmişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler