Erdoğan istifa edecek mi?

YSK'nın, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kesin sonuçları bugün açıklaması bekleniyor. Sonuçlar Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra da Erdoğan'ın istifa edip etmeyeceği tartışılıyor.

Yayınlanma: 15.08.2014 - 08:47
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulunun Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kesin sonuçları bugün açıklaması bekleniyor. Sonuçlar Resmi Gazetede yayınlandığı andan itibaren de netleşmiş olacak. Bu aşamadan sonra da seçimi kazanan Erdoğan'ın 28 Ağustos'taki yemin törene kadar Başbakanlık görevinden istifa edip etmeyeceği konusu gündeme gelecek.

Gazeteport'un haberine göre; Muhalefet Anayasa'da ''Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisi ile ilişkisi kesilir'' hükmünün bulunduğunu, bunun ''Yemin edip göreve başladıktan sonra'' biçiminde yorumlanamayacağını savunarak, Erdoğan'ın sonuçlar Resmi Gazetede ilan edildiği gün, Başbakanlık görevini bırakması gerektiğini savunuyor.

''DOĞRU OLAN YAPILIR''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Erdoğan'ın görevinden ayrılması konusunda temkinli yaklaştı ve '' YSK karar versin. Ne zaman açıklıyor, ondan sonra bize ve Cumhurbaşkanlığı'na bildirecek. Başbakanlık'a gönderecek. Resmi Gazete'de ilan edilsin. Bunların hepsi derlenir toplanır, doğru olan neyse o yapılır'' dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise ''Resmi Gazetede kesin sonuçlar açıklanınca Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı makamı düşer, o saatten sonra Erdoğan ne Başbakandır ne de AKP’nin üyesidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler