'Bayramımız yıktıkları evin altında kaldı'

Çekmeköy’de, 3 aile bayramı çadırda karşılayacak.

Yayınlanma: 20.08.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

Kısa bir süre önce ‘imar affına’ başvuran 3 gecekondunun sahibi, ‘yapı kayıt belgesi’ aldı. İSKİ ise Farabi Sokak’ta yapılacak olan dere bandı kapsamında ve mahallede yapımı gerçekleşecek inşaatlar için tehlike oluşturan 16 gecekondu için yıkım kararı verdi. Ailelerin yaşadığı 3 gecekondu 2 Ağustos’ta yıkıldı. Yıkımın ardından gecekondularda yaşayan yurttaşlar sokakta kaldı. Kendilerine gösterilen evlere maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemeyen aileler 19 gündür çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor, “Bu bayramda biz kurban olduk. Başımızı sokacak bir evi bize çok gördüler. Yetkililere sesleniyoruz. Bizi görsünler artık” diyorlar.

Kimse düşünmüyor

Çadırda yaşayan Naciye Duman kalp; kızı Pınar ise diyaliz hastası. Annesi ve kız kardeşinin sağlık durumlarıyla ilgilenen Suna Duman, “Balon çadırımızı ayakta tutan elektriği bile müteahhitlerin inşaatından alıyoruz. Bir kez fişi çektiler çadır söndü. Biz uyurken çekerseler altında boğulur, ölürüz” dedi. Suna Duman, şöyle devam etti:

“Her gün ağlıyoruz. Bizden ne istediler bilmiyorum. Dört kadın bir çadırda kalıyoruz. Yıkanamıyoruz, tuvalet ihtiyacı sıkıntı. Dayanamıyoruz artık. Belediyeden bir kişi bile gelmedi. Bayramdır, bu insanlar ne yapar diye kimse düşünmüyor. Buranın yıkım kararına dair mahkememiz sürüyordu. Biz keşif için gelmelerini beklerken onlar gelip evlerimizi yıktılar. Belediyeye gidip soruyoruz İSKİ yaptı diyor. İSKİ’ye gidiyoruz, İBB yaptı diyor. İBB’ye gittiğimizde ‘bana karar gelir, ben onaylarım, benimle alakası yok’ diyor. Bu iş Çekmeköy Belediyesi’nin işi. Sırf şu müteahhitler yolunu bulsun diye bizleri hiçe saydı.”

Eşyalarının bir kısmının yıkım altında kaldığını söyleyen Naciye Duman ise “Bizim bayramımız yıktıkları evin altında kaldı. Fareler, yılanlar, böcekler hepsi yemek yediğimiz kapların üstünde geziyor. Yeni binaları yapan mütehhitler tarafından tehdit ediliyoruz. Dere bandı bahanesinin arkasına sığınıyorlar. Dere akmıyor bile. Eğer öyleyse bile derenin diğer tarafındaki evler etkilenmiyor mu bu dereden? Yıkım amiri bana ‘Senin AKP’li tanıdığın var mı? Yoksa tabii yıkarlar evini’ dedi” diye konuştu.

‘Adaletsizliğe bakın’

Evi yıkılan bir diğer gecekondu sakini Aydın Kaynak ise çocuğunun hasta olduğunu belirterek, özetle şunları söyledi: “Çocuğum, eşimle birlikte eşimin ailesinin yanında kalıyor.14 aylık çocuğumu göremiyorum. Yeni evi de Pendik’te 350 bin liraya veriyor. O parayı nasıl ödeyeceğiz? Yeni yapılan evlerin fiyatı 600 bin lira, bizim evlerimizin bedeli ise 30 bin lira. Adaletsizliğe bakar mısınız?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler