Başyazarımız Nadir Nadi'yi andık: 'Atatürk ilkelerine bağlı bir savaşçı’

Başyazarımız Nadir Nadi’yi 27. ölüm yıldönümünde mezarı başında büyük bir özlemle andık.

Yayınlanma: 20.08.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

Gazetemiz başyazarı, Atatürk devrimlerinin ödünsüz savunucusu Nadir Nadi’yi aramızdan ayrılışının 27. yılında dün büyük bir özlemle andık. Nadir Nadi’nin Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında dün gerçekleştirilen anmaya, gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve yazarı Orhan Erinç, yazarlarımız Hikmet Çetinkaya ve Şükran Soner, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Önder Çelik, Haber

Koordinatörümüz Aykut Küçükkaya ile gazetemiz çalışanları katıldı. Anmada konuşan Orhan Erinç, “Nadir Bey Cumhuriyet’e en uzun süre  katkıda bulunan kişilerden biriydi. 1932 ile 1991 arasında yaklaşık 59 yıl Cumhuriyet’e katkıda bulunmuştur. Kurucumuz Yunus Nadi’nin ölümünün ardından 1945 ile 1991 arasında hem başyazarlık yapmış hem de gazete sahipliğini üstlenmiştir. Geçmişe baktığımızda Yunus Nadi Bey’in 7 Mayıs 1924’te belirlediği yayın ilkelerini kurumsallaştıran kişinin Nadir Bey olduğunu görürüz. Kendisi Anadolu aydınlanması ve Atatürk ilkeleri konusunda ödün vermeyen bir  savaşçıydı” dedi.

‘Basına katkısı büyük’

Erinç, Nadir Nadi ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Nadir Nadi’nin en çok kızdıkları arasında Atatürk’ün siyasal çıkarlar için  kullanılması vardı. Atatürkçülüğün kötüye yorumlanması konusundaki kızgınlığını da ‘Ben Atatürkçü Değilim’ kitabını yazarak kamuoyuna duyurmuştu. Nadir Bey’i ben hiç patron olarak görmedim. Kıdemli bir gazeteci olarak gördüm. Çünkü gazetenin yayını konusunda olsun, yönetilmesi konusunda olsun bir çalışan gibi yaklaşımı vardı. O nedenle Nadir Bey patron sayılması gerekirken çalışan olarak sayılan ender patronlardan biri olmuştur. Kendisini Cumhuriyet’e, Türk basınına katkıları nedeniyle saygıyla ve özlemle anıyoruz. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler