Gizli kamerayla ortaya çıkarılan bakıcı şiddetine ceza

Van 2. Sulh Ceza Mahkemesi, gizli kamera kayıtlarıyla 1,5 yaşındaki çocuğa kötü davrandığı, şiddet uyguladığı ve başından aşağı sarkıttığı tespit edilen bakıcıya "Beden veya Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Kişiye Karşı Kasten Yaralama" suçundan 3 bin 80 lira adli para cezası verdi.

Yayınlanma: 15.08.2014 - 12:32
Abone Ol google-news

Van'da 1,5 yaşındaki kızlarına bakması için Hülya Filiz isimli bakıcıyla anlaşan Bayram ailesi, bakıcının gelmesinin ardından çocuktaki davranış bozukluğu ve vücudundaki morluklardan şüphelenerek eve gizli kamera yerleştirdi.

En çok kullandıkları odaya yerleştirdikleri kamerayla evde olmadıkları zaman bakıcının çocuğa karşı davranışlarını kaydeden aile, izledikleri görüntülerin ardından harekete geçti.

Bebeğin uyuma düzeni, beslenmesi ve güvenliğinden sorumlu olan bakıcının evde olmadıkları sırada 1,5 yaşındaki Ada Bayram'ın çenesini, elini, yüzünü ve başını sıktığını, başından aşağıya sarkıttığını, şiddet uyguladığını ve kolunu çevirdiğini gören aile, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden aldıkları sağlık raporu ve görüntülerin yer aldığı CD kayıtlarıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında CD görüntülerini inceleyen savcılık, bakıcı Hülya Filiz hakkında, "Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Kişiye Karşı Kasten Yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Van 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucu Filiz'e verilen 3 bin 80 lira idari para cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

"Morlukları görünce gizli kamera kurmaya karar verdim"

Mahkemeye verdiği ifadesinde, işten eve geldiği sırada çocuğunun huysuz hareketler sergilediğini ve bunun nedenini bakıcıya sorduğunu belirten bebeğin annesi Tuğba Bayram, çocuğun boynunda gördüğü morluğun ardından eve gizli kamera koymaya karar verdiğini anlattı.

Kamerayı yerleştirdikten bir gün sonra görüntüleri incelediğinde büyük şaşkınlık yaşadığını, bakıcının kızını darp ettiğini, saçını çektiğini ve boynundan tutarak yukarı kaldırdığını, başından aşağıya sarkıttığını söyleyen Bayram, kızına kötü davranan ve psikolojisinin bozulmasına neden olan sanıktan şikayetçi olduğunu bildirdi.

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı:

"Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Van Adli Tıp Şube Müdürlüğü sağlık raporlarından anlaşılacağı üzere mağdurun tıbbi müdahaleyle yaralandığı, sanığın savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmemiş ise de CD'deki kişinin kendisi olduğunu beyan etmiş olması nedeniyle 'Kasten yaralama' suçunu işlediği belirlenmiş ve atılı suçtan cezalandırılmasına karar verilmiştir."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler