FETÖ mağdurları: ‘Tükendik, nefes alamıyoruz’

Darbe girişimi nedeniyle gözaltına alınan veya tutuklanan ancak haklarında takipsizlik veya beraat kararı çıkan çok sayıda asker ve kamu çalışanı, bu bayramda da görevlerine dönememe mağduriyeti yaşıyor.

Yayınlanma: 21.08.2018 - 21:00
Abone Ol google-news

 Aylardır bekleme sürecinde olan mağdurlar, “Artık bir karar verilsin, tükendik. FETÖ en çok bizi mağdur etti, nefes alacak gücümüz kalmadı” diye yakınıyor.

Özellikle darbe girişiminin hemen ertesinde gözaltı ve tutuklama işlemine tabi tutulan birçok askeri personel, ilk kararların açıklanmasının ardından beraat etmeye başladı. Beraat eden askeri personel bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarına başvurarak göreve iade ve özlük haklarının geri verilmesi talebinde bulundu. Kurumlarda oluşturulan inceleme komisyonları bu durumdaki personelin başvuruları üzerinde çalışıyor. Ancak bugüne kadar yargıda aklanarak beraat eden hiçbir personel görevine başlayamadı.

Mağdur askeri personel, bu duruma gerekçe olarak haklarındaki davaların Yargıtay sürecinden geçmemesinin gösterildiğini dile getiriyor. Mağdurlar, “Yargılandık beraat ettik. Savcı rutin olarak temyize başvurdu. Ancak savcı zaten bizim beraatimizi istemişti ve temyiz başvurusu da bizim açımızdan anlamsız. Çünkü bizimle ilgili bir temyiz istemi yok. Bu kararın Yargıtay’dan kesinleşmesini bekleyebilecek miyiz bilemiyoruz” diyor.

‘Her şeyimiz bitti’

Sayıları her gün artan mağdurlar, yaşadıklarını duyurabilmek için sosyal medyadan da yararlanıyor. Sosyal medyada grup oluşturan mağdurlar, eski görevlerine dönme olasılıkları nedeniyle basında açık kimlikleriyle yer almak istemiyor. Mağduriyetini Cumhuriyet’e anlatan bir jandarma albay, “Tutukluluğumuz uzun sürdü, beraatimin ardından sevindik. Ancak sevincimiz kursağımızda kaldı. Tutukluyken dört duvar arasında hapistik, şimdi dışarıda hapis hayatı yaşıyoruz. İşime dönmeme gerekçesi olur diye çalışamıyorum. Eşimin ciddi hastalığı var. Çocuğumun, ben tutuklandıktan sonra psikolojisi bozuldu. Tedavi olmamız şart. Ancak hiçbir gelirimiz yok, elimizde olan her şey bitti. Akraba, eş dostun yüzüne bakacak halimiz bile kalmadı. Bizimle ilgili ne yapacaklarsa yapsınlar artık” serzenişinde bulunuyor.

‘FETÖ mağdur etti’

Bir topçu binbaşı ise “Beraat edeli neredeyse bir yıl olacak. Zaten önce tanık olduk, sonra sanık olduk, en sonunda boş beyaz kâğıtla tutuklandık ve beraat ettik. FETÖ ile hiçbir bağım yok, tutuklulukta bunun acısını yaşadık, kahrolduk. Beraat ettik, sevincimiz kısa sürdü, beklemek tüketti. Çocuklarım var, onlara harçlık veremeyince bunalıyorum, nefesim kesiliyor. Gizli saklı bir akrabamın pazar mallarını taşımasına yardım ediyorum. İş değil, ama akrabam bize bu nedenle maddi olarak yardımcı oluyor. FETÖ, hayatım boyunca en çok bizi mağdur etti” dedi.

‘Herkes korkuyor’

Bir kamu personeli, darbe girişiminden sonra kamuda bir can pazarı yaşandığını, kendisinin de bu kapsamda görevinden uzaklaştırıldığını dile getirdi. Hakkında her türlü inceleminin yapıldığını, soruşturmanın yürütüldüğünü ve sonunda “Kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildiğini belirtti. Kamu personeli, “İftirayla atıldık, şimdi geri dönemiyoruz. Bu adalet mi, hukuk mu? Kime derdimizi anlatıyorsak, yüzünü çeviriyor, korkuyor. Haksız yere ezildik, hala eziliyoruz. Artık yeter birileri bir şey yapsın” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler