Gümüşhane'de çatışma

Gümüşhane'nin Kürtün ilçe kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çıkan çatışmada 2 PKK'li öldürüldü. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

Yayınlanma: 22.08.2018 - 10:09
Abone Ol google-news

Gümüşhane'de terör örgütü PKK'ye yönelik operasyonlar sürerken, güvenlik güçleri, bugün sabah saatlerinde Kürtün ilçesi Yeşilköy kırsalında bir grup PKK'li ile temas sağladı. Çıkan çatışmada 2 PKK'li öldürüldü. Çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler ve taarruz helikopterleri sevk edildi. 
Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonlar devam ederken, etkisiz hale getirilen PKK'lilerin kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığı bildirildi.

Çatışmada öldürülen 2 PKK'linin kimlikleri belirlendi. Öldürülenlerin PKK'nin Karadeniz bölge sorumlusu olan İçişleri Bakanlığı'nın 'Aranan Teröristler' listesinde Kırmızı Kategori'de, başına 4 milyon lira ödül konulan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner ile 'Sorej K' kod adlı İranlı Barış Coşkun olduğu belirlendi. PKK'nin Karadeniz Açılım Grubu liderliğini üstlenen Barış Öner'in üzerinden çeşitli eylem planlarına ilişkin notlar çıktığı öğrenildi. PKK'lilere ait sırt çantaları üzerinde mühimmat ve yaşam malzemeleri de ele geçirildi.

KILIÇDAROĞLU SALDIRISINI PLANLAMIŞTI

Kırmızı listede, başına 4 milyon lira ödül konulan 'Türk Tarık' kod adlı 'Barış Öner, 25 Ağustos 2016'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenen ve Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın şehit edildiği saldırının emrini verdiği gerekçesiyle aranıyordu. 'Türk Tarık' kod adlı terörist geçen ay Gümüşhane'de gerçekleştirilen operasyonda, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi Kırmızı Kategori'de aranan ve başına 4 milyon lira ödül konulan PKK'li, 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır'ın öldürüldüğü operasyondan son anda kaçarken telsizini düşürdüğü tespit edilmişti.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Gümüşhane, Giresun ve Trabzon illeri kırsalında PKK'ye yönelik hava destekli yürütülen operasyonlarda, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner'in öldürülmesi ile birlikte, örgütün Karadeniz Açılım Grubu dağıldı. Tunceli'den 6 yıl önce 12 kişilik grupla geldiği tespit edilen Yakışır ve Öner'in  bölgedeki saldırı eylemlerinin emrini verdiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarını artırması, fotokapanların kurulması ve hava destekli operasyonlarla kıskaca alınan PKK'li gruptan, 2'si teslim oldu, 6'sı da çatışmalarda öldürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler